Božinović najavljuje da se samoizolacija ukida za BiH, ali i za Srbiju i Crnu Goru

30.06.2020. 12:21:00

'Bilo bi teško opravdati da se za Srbiju otvaramo, a za BiH ne'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da će Hrvatska, osim za ljude iz BiH, granicu otvoriti i za one koji dolaze iz Srbije i Crne Gore. Nitko od njih neće morati u samoizolaciju nakon što prijeđe hrvatsku granicu.

Božinović najavljuje da se odluka Europske unije o otvaranju granice prema državama izvan EU očekuje danas tijekom dana.

“Mi smo i kao još uvijek zemlja predsjedatelj bili uključeni u te razgovore. EU ima namjeru otvoriti se prema 15-ak država, među njima su Srbija i Crna Gora. Što se Hrvatske tiče, mi ćemo na tom popisu imati i Bosnu i Hercegovinu”, rekao je Božinović za N1.

Što ako BiH ne bude na popisu Europske unije?

Ministar je pokušao objasniti zašto otvaramo granicu i za ljude koji dolaze iz BiH. “Znate da smo imali uvoz virusa proteklih dana iz tih zemalja, ali on je bio nekoliko puta veći iz Srbije nego iz BiH”, kaže Božinović.

Na pitanje hoće li Hrvatska svejedno otvoriti granicu s BiH, čak i ako se BiH ne nađe u preporukama Europske unije, Božinović kaže kako su preporuke samo preporuke.

“Teško je opravdati činjenicu da smo imali 25, 26 unosa virusa iz Srbije s kojom se otvaramo i 8 unosa iz BiH gdje bismo trebali držati zatvorene granice”, kazao je Božinović za N1.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: N1/Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.