Božinović upozorio: Kruže mailovi kojima provaljuju u internet bankarstvo. Što napraviti ako ga dobijete

04.04.2020. 17:05:00

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštitu Davor Božinović pozvao je u subotu građane da ne otvaraju zlonamjerne mailove za pristup internet bankarstvu građana kojima prevaranti pokušavaju ukrasti njihove podatke.

''Napadači se u poruci predstavljaju kao služba zadužena za sigurnost u banci i upozoravaju građane da je treća strana imala pristup njihovim kreditnim karticama te da su zbog toga morali privremeno blokirati rad s karticama. Kako bi građani mogli ponovno raspolagati s kreditnim karticama, od građana traže da slijede poveznicu putem koje bi se trebali prijaviti na internet bankarstvo i potvrditi svoj identitet. Ako dobijete takvu poruku putem maila, ne otvarajte poveznicu, već izbrišite poruku'', poručio je.

Božinović je izvijestio da je do subote u 11 sati izdano 382.191 propusnica, a odbijeno je 9625 zahtjeva. "Sustav je počeo funkcionirati na način da obrađuje veliki broj podataka", rekao je.

Do subote u podne evidentirano je 3802 dojave o kršenju samoizolacije, od čega je za 1083 dojava utvrđeno da se radi o kršenju mjera samoizolacije o čemu je obaviješten Državni inspektora.

''Ukazujemo da još uvijek postoje pojedinci koji krše mjere samoizolacije i time ugrožavaju sebe i svoje obitelji, ali i sve građane s kojima mogu stupiti u kontakt. To nam je zasigurno jedan od najvećih izazova u održavanju ovako kontrolabilne epidemiološke situacije'', zaključio je Božinović.

Izvor: tportal.hr/Foto:pool

Izvorni autor: An.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.