BRANITELJ GANUT DO SUZA: Mali azilant iz Sirije ga u mobitelu memorirao ‘Branko ljubav’

02.04.2021. 18:20:00

Branko Škrtić, hrvatski branitelj iz Karlovca koji je u Dugoj Resi ustrojio 3 bojnu 2A brigade Gromovi i bio njezin prvi zapovjednik, razbio je sve predrasude o domoljubnim Hrvatima koji nisu spremni za migrante.

AUTOR: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Brankov prijateljski odnos s dječakom Mahmudom i njegovom obitelji iz prijateljskih je odavno prerastao u gotovo – familijarne.

Javnost je za ovo prijateljstvo čula kada je Branko za Mahmuda iz svoje zgrade prije godinu dana napravio akciju jer je 12-godišnji dječak, koji je nedugo prije toga s roditeljima došao u Hrvatsku kao migrant, poželio loptu i bicikl. Obzirom da je obitelj tek pristigla iz Sirije, a otac tek počeo raditi, susjedu Branku nije promakao dječak kojem skromne želje nisu mogle biti ispunjene zbog teške ekonomske situacije u kojoj su tada bili njegovi roditelji.

Foto: Facebook
Branitelj ‘otkantao hejtere’

Škrtić je tako preko društvene mreže najprije opisao posebnog, vedrog dječaka koji je odmah po dolasku naučio himnu, a bio je i zainteresiran za nogomet. No, nije imalo loptu sve dok njegov susjed branitelj nije uzeo stvar u svoje ruke.

Iako je dio Škrtićevih prijatelja negodovao zbog njegove bliskosti sa izbjeglim Sirijcima, on niti jednog trenutka nije pokleknuo. Dapače, gradio je sa njima svoj odnos koji je prema Mahmudu – gotovo očinski:

“Mahmud me memorirao pod Branko ljubav. Sunce moje malo”, raznježeno se pohvalio Škrtić na Facebooku:

Podsjetimo, zahvaljujući Branku, mali Mahmud je lani po prvi puta vidio more i to ljetujući u Dugoj Uvali u kojoj Škrtić ima kuću. Osim toga, ovaj hrvatski branitelj često s nama podijeli lijepe trenutke s egzotičnih ručaka na koje ga pozivaju roditelji njegovog malog prijatelja.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Facebook

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.