BRANITELJ GENERALA GOTOVINE UPOZORAVA: Širi se laž vezana uz Oluju i obranu Ante Gotovine! Što mu se to podmeće?

12.08.2020. 18:18:00

Ovih dana ponovo se govori o “lecima koje su hrvatski zrakoplovi bacali nad okupiranim područjima u kojima su stanovništvu navodili kojim smjerovima da napuštaju svoje domove” 1995. godine, a AntifaVjesnik putem Twittera navodi kako je “Hrvatsko ratno zrakoplovstvo tih  kolovoških dana nad Krajinom bacalo ‘Mrkšićev letak’ s pozivom na bijeg”.

O tim navodima odmah se očitovao branitelj generala Ante Gotovine, Luka Mišetić.

“Treba dodati da su “Mrkšićevi leci” bacani tek trećeg dana Oluje (nakon što su Srbi napustili Knin), i nisu bacani u ‘Krajini’ nego u… Bosni, blizu Grahova na snage VRS-a. Kolone srpskih izbjeglica nisu prolazile kroz Grahovo, već kroz Martin Brod i Petrovac”, napisao je Mišetić, ali to nije bio jedini komentar. Dodao je i kako “nema ni jednog dokaza da su takvi leci bacani na civile ili civilna područja tijekom Oluje. A Boris Dežulović je objavio neistinu kad je napisao da je obrana generala Gotovine u spis uvela takav letak”, dodao je Mišetić.

Naknadno je Mišetić podijelio prezentaciju koja govori o tome zašto su doista srpski krajišnici napustili teritorij Republike Hrvatske.

Izvor: 7dnevno/Foto:7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.