Brigadir Hrženjak: “Da smo 1991. imali takve mašine, vjerojatno se nitko ne bi usudio napraviti ono što je napravio”

25.04.2024. 19:32:00

Brigadir Stanko Hrženjak bio je gost Dnevnika u kojem je s našim Ivanom Hrstićem razgovarao o dolasku slijetanju Rafalea u Hrvatsku.

“Danas je prekrasan dan za hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Dobili smo šest aviona koji nam garantiraju sigurno nebo i suverenitet RH u zraku. Da smo 1991. imali takve mašine, vjerojatno se nitko ne bi usudio napraviti ono što je napravio”, rekao je brigadir Stanko Hrženjak.

Kaže da Rafale kao leteća platforma sam po sebi nije dovoljan, treba ga poduprijeti radarima i zapovjednim mjestima, tek će tad biti upotrijebljen na pravi način.

To je veliki izazov za oružane snage, ali tomu se veselimo. Što se tiče zaštite i nadzora zračnog prostora, MIG-ovi će štititi sve do isteka njihovog životnog vijeka”, rekao je.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.