Brkić uzvratio Plenkoviću: "Možda je zaboravio, bio sam protiv koalicija s HNS-om i Mostom"

10.02.2020. 12:18:00

Milijan Brkić, aktualni zamjenik predsjednika HDZ-a, predao je u središnjici stranke kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a i odgovorio na prozivke Andreja Plenkovića da je on bio taj koji je 2016. godine zagovarao koaliciju s HNS-om umjesto s Mostom.

"Ja osobno sam prvo protiv koalicije s SDP-om i 2016. godine nakon parlamentarnih izbora bio sam protiv koalicije s Mostom i s HNS-om", rekao je Brkić.

Dodao je i kako je on tada bio bliži HSS-u.

"Od Beljaka i još četiri zastupnika HSS-a dobio sam potpise, osobno sam išao u njihovu središnjicu, za formiranje Vlade i predložio sam užem predsjedništvu da s HSS-om idemo u koaliciju. HSS je prihvatljiv partner, demokršćanska stranka, blisko svjetonazorski i ideološki i ova priča i mantra da sam htio koaliciju s HNS-om, ne znam tko to priča i zašto to govori", rekao je Brkić.

Novinari su ga upitali znači li to da Andrej Plenković - laže.

"To ste vi rekli da on laže, možda je zaboravio, možda je preopterećen svojim poslom, danas je Stepinčevo i ima priliku ispovjediti te riječi", rekao je Brkić. Dodao je i da je za Plenkovića rekao da je vrhunski stručnjak u vanjskoj politici te da dobro pliva u Bruxellesu.

"Što se tiče stranke, stanje nije onakvo kakvo bi trebalo biti, izgubili smo dvoje izbore. Članstvo se mora osloboditi, moramo se ujediniti", rekao je Brkić.

Odgovorio je i na prozivke glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića.

"Dok sam ja bio glavni tajnik, nisam trebao tri pomoćnika. Dok sam ja bio glavni tajnik, radio sam samo posao glavnog tajnika. Dok sam ja bio glavni tajnik, pitajte članstvo na terenu kako je stranka funkcionirala. Dok sam ja bio glavni tajnik, pogledajte koliko smo pobjeda polučili i kakvi su bili rezultati, a ovo što govori Jandroković, pitajte njega", rekao je Brkić novinarima. Dodao je da su posljedice sadašnjih aktivnosti porazi na dvojim izborima te da se članstvo na terenu imalo kome obratiti dok je on obnašao dužnost glavnog tajnika stranke, javlja N1 televizija

Izvor: Dnevnik.hr/Foto: Dnevnik.hr

Izvorni autor: D.I.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.