Bugojno: Započeo program obilježavanja 27. obljetnice razmjene hrvatskih logoraša

19.03.2021. 12:41:00

„Ovo je slika prostora u kojem mi živimo, ne danas, nego zadnjih 30 godina. Ovo je ono što treba biti poruka svima nama koji kažemo da smo domiljubi, patriote, da je ovo naša domovina. Nezamislivo je da još uvijek imamo ljude koji šute o zločinima koje nismo u stanju procesuirati do kraja. Ono što je najgore, nismo u stanju otkriti bar podatke gdje su ostaci naših najmilih za koje se danas molimo, a danas ćemo pokopati ona tijela koja smo uspijeli naći. Dok to ne riješimo između sobe, govorim o sva tri naroda u Bosni i Hercegovini, teško ćemo moći govoriti da je ovo uređeno društvo, da imamo svoju perspektivu, svoju budućnost, euroatlantsku budućnost kako često volimo naglašavati. Stoga, i s ovog mjesta poruka i poziv da institucije rade svoj posao, a jednako tako i svima onima koji su izvršili ovaj zločin da daju truda da bar nakon trideset godina olakšaju svim onim obiteljima koji tragaju za ostacima svijih najmilih da ih možemo u miru pokopati i za njih se Bogu pomoliti“, kazao je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas u Bugojnu na 27. obljetnici razmjene bugojanskih logoraša.

Brojno izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora na svih razina vlasti u BiH koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović, nazočilo je danas na 27. obljetnici razmjene 294 hrvatska zatočenika iz logora „Stadion“ u Bugojnu.

Obljetnici je nazočio i izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Nakon što su brojna izaslanstva položila vijence pred središnjim Spomen križem poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Bugojna u gradskom katoličkom groblju „Sultanovići“, izaslanstva će sudjelovat i na misnom slavlju u župnoj crkvi sv. Ante u Bugojnu te posljednjem ispraćaju odvedenih, likvidiranih i pronađenih logoraša na Rostovu, koji su bili pripadnici 104. brigade HVO-a Eugen Kvaternik – Bugojno.

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar

Izvorni autor: Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.