BULJ: “Ja sam vojnik i cijepio sam se bezbroj puta, ali svatko treba imati pravo izbora”

04.11.2021. 17:23:00

Cetinska krajina ističe se među oboljelima od koronavirusa ovog četvrtka: od 753 novooboljela u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 102 zaražena otpadaju na Sinj i okolicu.

Grad alkara je vodeći sa 60 novooboljelih, što je dosadašnji crni rekord.

Trilj ima 15 novooboljelih, Dicmo 11, a Hrvace i Otok po osam. Među oboljelima je i osmero zaposlenika sinjske gradske uprave koja na popisu ima 37 djelatnika, što bi značilo da je zaražena četvrtina djelatnika.

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj kaže za Slobodnu Dalmaciju kako situacija u gradskoj upravi nije alarmantna:

– Razboljele su se gospođe iz računovodstva, prva prije sedam, osam dana, i u kontaktu sa zaposlenicima doznajem kako nitko nema teže posljedice, neki će uskoro i izaći iz izolacije. Radimo malo otežano, ali normalno.

Cetinska krajina je među najlošije procijepljenim mikroregijama u Europi?

– Ma ko je to reka? Mogu govoriti samo za grad Sinj, a ne i za druge općine: pred sportskom dvoranom u kojoj se cijepi je uvijek red, prošao sam i danas i ljudi su čekali. Sinjanke i Sinjani po pitanju cijepljenja sigurno nisu najgori, nego su negdje u prosjeku.

Vi još čekate, bojite se?

– Ne bojim se ja cijepljenja, ko je to reka? Ja sam vojnik i cijepio sam se bezbroj puta u životu. Ali smatram da svatko ima pravo izbora. Ne nagovaram ljude ni da se cijepe ni da se ne cijepe, ostavljam svakome slobodan izbor oko svoga zdravlja.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.