Čačić o policijskom satu: Siguran sam da Varaždincima neće biti problem ako nakon 22 sata neće moći popiti kavu

27.10.2020. 20:48:00

'Sjever Hrvatske koji je bio najbolji u prvom valu, ovoga trenutka je pod udarom, a tu je prerađivačka industrija', ukazuje varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić

'Siguran sam da sljedećih 15 dana, odnosno koliko to bude potrebno, neće biti pretjerani problem niti žrtva Varaždincima, ako neće moći nakon 22 sata popiti kavu. Ako to ne učinimo, uz niz drugih mjera, ali ova je čista i jednostavna - keep it simple and stupid - otvara nam se ozbiljna opasnost koju već danas imamo da nam ovo širenje COVID-a uđe u tvornice, a tada dobivamo lockdown koji nije država propisala, nego se de facto događa', upozorio je za RTL Danas varaždinski župan i predsjednik Reformista Radimir Čačić.

Što se tiče policijskog sata, rekao je da su tvornice i u prvom valu pandemije u Varaždinskoj županiji, što je manje javno poznato, radile.

'Sada u ovom drugom valu bez odluke države događa se da tvrtke prestaju raditi jer ovakvo širenje virusa kojemu svjedočimo ulazi u tvornice', ukazuje Čačić koji smatra da policijski sat 'apsolutno može pomoći'. 

'Mi imamo potpuno jasnu sliku da sad ne možemo ići s reakcijom u nijansama, nema više distanca, maska ... sve to treba poštivati, ali mi moramo jednostavno presjeći i u nekom trenutku ulazimo u hladnije doba - zatvoreni prostor i alkohol: opuštanje, dakle neke su zemlje to učinile od 18 sati, neke od 21 sat, neke od pola noći, ali ovoga trenutka sve zemlje koje imaju brojeve iznad nas su to učinile, a neke i ispod nas, recimo Španjolska i Francuska. Mi samo moramo reći u kojem trenutku ćemo morati reagirati', ističe varaždinski župan. 

Čačić je istaknuo kako je od 13 srednjih škola na području Varaždinske županije 4 prešle na online nastavu. 

'U svakom trenutku čim dođe do neke zaraze u nekom porstoru idemo na online tako da možda ako se stvari budu eksplozivno razvijale na ovaj način kako se to razvija, negdje s 5. 11. mi vjerojatno možemo očekivati online u srednjim školama, mi imamo daleko najjaču infrastrukturu u Hrvatskoj', poručio je Radimir Čačić.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Izvorni autor: I. Ba.

Autor: