Čačiću, nisu partizanski borci stvorili državu, već hrvatski branitelji

12.05.2020. 09:10:00

Nakon što je za predsjednika RH izabran Zoran Milanović ponovno su počele „svađe“ između „ustaša i partizana“, odnosno isticanje sudionika NOB-a u stvaranju hrvatske države, a marginaliziranje i prešućivanje hrvatskih branitelja i stradalnika hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Tako je u povodu Dana Europe, Dana pobjede nad fašizmom te Dana oslobođenja Grada Varaždina, župan Radimir Čačić građankama i građanima Varaždinske županije uputio čestitku u kojoj je naglasio da se „s ponosom prisjećamo  svih koji su se borili, a mnogi od njih i dali živote u pobjedi nad fašizmom, nacizmom i njihovom posebno zloćudnom hrvatskom inačicom – ustaštvom.“ Zatim je dodao da su „mnogi među njima, a posebno partizanski borci Tuđman, Špegelj, Bobetko, Tus te drugi vodili Hrvatsku u Domovinskom ratu, što još jednom potvrđuje snagu i vrijednosti antifašizma i jučer i danas te potrebe da toga budemo svjesni i sutra“, poručio je varaždinski župan.

Kao prvo, većina hrvatskih partizana su se u Drugom svjetskom ratu, ali i nakon njega manje-više borili za Hrvatsku, ali unutar Jugoslavije. Oni koji su još tada isticali da žele slobodnu i samostalnu hrvatsku državu završili su u jamama ili pak na Golom otoku, Lepoglavi, Staroj Gradiški, Jazovki, Maceljskoj šumi…

Drugo, nisu nikakvi „partizanski borci“ vodili Hrvatsku u Domovinskom ratu. Kad je počela srpska i ina agresija na Republiku Hrvatsku, većina sudionika partizanskih jedinica, osobito njezini oficiri, nisu se ni prijavili u Hrvatsku vojsku ili policiju (svaka čast iznimkama), već su se sakrili u mišje rupe i čitavo vrijeme radili protiv Hrvatske, što jedan dobar dio njih nažalost radi i danas.

Hrvatsku su do pobjede u Domovinskom ratu vodili hrvatski branitelji, među kojima su poglavito bili i Tuđman, Špegelj, Bobetko, Tus i drugi.

Da su oni u Domovinskom ratu bili, kako Čačić kaže, „partizanski borci“ onda bi se vjerojatno borili za Hrvatsku u okviru Jugoslavije. Oni su bili „partizanski borci“, ali kad je počela velikosrpska agresija umjesto zvijezde petokrake nosili su sveta hrvatska znamenja, jer su samo tako mogli ostvariti  hrvatsku državu, a time i Varaždinsku županiju na čijem je čelu Čačić, koji barem prema ovoj „čestitci“ nema odviše zahvalnosti za ljude koji su dali i živote za Hrvatsku. 

Uz Čačićevo ime godinama se navodno veže teški gospodarski i ini kriminal, pa i boravak u zatvoru… zar bi onda trebali pisati i  isticati da Varaždinsku županiju vodi bivši „robijaš“ i „nemoralni“ čovjek?

Prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa, pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman umnogome je „pogriješio“ što nije dozvolio lustraciju, jer da jeste razni čačići nikada ne bi bili u politici, a kamoli držali lekcije ljudima koji su stvarali i stvorili državu.

Mladen Pavković, 

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Mladen Pavković/UHBDR91

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.