Čak 45% umrlih proteklog tjedna, starijih od 65, bilo je cijepljeno! Bakić: ‘Cjepiva su teško razočarala’

31.10.2021. 12:12:00

Ministar zdravstva Vili Beroš na presici Nacionalnog stožera u petak je izjavio kako je u proteklih tjedan dana umrlo 177 osoba starijih od 65 godina, od kojih 97 nije bilo cijepljeno. To znači, umrlo je 80 cijepljenih i 97 necijepljenih, gotovo isto!

Matematičar Nenad Bakić smatra kako nas je  cjepivo teško razočaralo, uz to što je pompozno najavljivano kao jedini izlaz iz krize. Komentirao je i broj umrlih, a cijepljenih:

– Vidim li dobro? Čak 45% umrlih ih je bilo cijepljeno!

Nažalost, cjepivo nas je teško razočaralo, naročito što se tiče širenja. Zadnja studija u The Lancetu pokazuje da je prijenos od cijepljenih i necijepljenih u kućanstvu jednak do na statističku grešku, a u kućanstvima se odvija glavnina prijenosa (prema studiji, slično i izvan kućanstava).

I sam sam imao očito pretjeranu vjeru u efektivnost cjepiva, pa očekivao da će ova jesen biti puno blaža.

Nažalost, ‘oštromjeraši ‘se teško mire s time, i dalje vjeruju u dogmu velike efektivnosti pri zaštiti od infekcije, pa inzistiraju na propusnicama (to gledaju kao zamjenski trofej za onaj glavni koji im je izmakao – locdkown), koje evidentno raspiruju epidemiju jer mnogi cijepljeni, a zaraženi, zbog njih imaju neograničeni pristup na mjesta na kojima se zaraza najlakše širi, komentira Bakić.

Kao dokaz da covid-propusnice zapravo raspiruju epidemiju navodi primjer Litve i Latvije.

– Ove dvije zemlje iako imaju puno veći obuhvat cijepljenja od nas, imaju i brutalno i sveobuhvatno uvedene propusnice, i trenutno su svjetski rekorderi u epidemiji.

Sad kad znamo da cijepljeni šire epidemiju (skoro) kao i necijepljeni, oslanjanje na propusnice se čini kao vrlo loša odluka.
Nažalost, ‘oštromjeraši’ se rebrendiraju kao ‘propusničari’ i pokušavaju to progurati, ali Hrvatska i dalje igra razumistički, osim greške uvođenja covid-potvrda za zdravstvo’, zaključuje Bakić.

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:paraf.hr

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.