CAPAK SE ZALETIO? Božinović demantirao šefa HZJZ-a: Nema ukidanja covid potvrda

07.02.2022. 16:27:00

NASTALA POMUTNJA

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je o potencijalnom ukidanju covid potvrda, o čemu je ranije govorio ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Rekao je, kao i dosad, nastavljaju pratiti situaciju.

“Prošli tjedan sam bio u nekim članicama EU-a u kojima ne možete bez covid-potvrde ući ni u kafić ni u restoran. U ovom trenutku nismo još u toj situaciji”, kaže Božinović i na pitanje je li se Capak ‘zaletio’ kad je ranije govorio kako se razmatra djelomično odustajanje od covid-potvrd,. Božinović kaže da epidmiolozi prate sve.

“Otišlo je ovako vani kako je otišlo, nadam se da smo to riješili”, kaže ministar.

“Pratimo situaciju i oko nas, i u Europi i u svijetu. Budimo realni, oni koji idu prema većim ukidanjima, to su države koje imaju veću stopu cijepljenosti”, kaže i zaključuje nedoumicu ide li se u ukidanje covid potvrda.

“U ovom trenutku ne”.

Što je rekao Capak?

Ravnatelj HZJZ-a ranije je rekao da će Europska komisija uskoro priznati brze antigenske testove te da se za to zalaže 18 država članica. Dodao je da covid-potvrde gube na važnosti otkad se pojavila omikron-varijanta virusa. Od početka godine imamo 40.000 reinfekcija, rekao je Capak i dodao da se raspravlja o tome da se i o odustane od covid-potvrda u nekom dijelu.

Izvor: Dnevno.hr/Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.