Čestitka ministra Medveda povodom Dana dubrovačkih branitelja

06.12.2022. 16:25:00

Svim sudionicima herojske obrane Grada Dubrovnika zahvaljujem na njihovom doprinosu i čestitam Dan dubrovačkih branitelja

Danas, kada obilježavamo 31. obljetnicu obrane Dubrovnika, sjećamo se 1991. godine koja je bila prekretnice u našim životima, ali i u povijesti naše domovine.

Naša Hrvatska je bila napadnuta od velikosrpskih i crnogorskih agresora kojima ništa nije bilo sveto.

Unatoč nastojanjima pojedinaca da se san o slobodnoj Hrvatskoj sruši, hrvatski branitelji nisu odustajali od svog cilja.

Danas se prisjećamo herojske obrane Grada, jedne od najvećih pobjeda Hrvatske vojske u Domovinskom ratu.

Tog 6. prosinca 1991. neprijatelj je u ranim jutarnjim satima započeo svoj rušilački pohod na Dubrovnik, hrvatski grad svjetske reputacije.

Upravo ta činjenica da je Dubrovnik poznat u cijelome svijetu pomogla je u nastojanjima da slika našeg stradanja ode i izvan granica naše domovine.

Razarajući grad i s kopna i s mora i iz zraka, neprijatelj je želio uništiti hrvatsku povijest, povijest koja se pisala stoljećima.

Vi, ponosni i hrabri dubrovački branitelji, niste to dopustili. Stali ste na branik domovine i borili se s brojčano i oružano nadmoćnijim neprijateljem.

I pobijedili ste! Imali ste oružje koje neprijatelj nije imao, čisto srce i ljubav prema domovini.

Znali ste za što i za koga se borite, za svoj dom, svoju hrvatsku grudu. Dok je neprijatelj htio izbrisati hrvatsku povijest, vi ste je stvarali, i hvala vam tome.

Ovo je prilika da se prisjetimo svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja s ovoga područja te im odamo dužnu počast.

Svim sudionicima herojske obrane Grada Dubrovnika zahvaljujem na njihovom doprinosu i čestitam Dan dubrovačkih branitelja.

Budite ponosni na našu pobjedu u Domovinskom ratu, a svim našim poginulim, nestalim i umrlim prijateljima neka je vječna hvala i slava im!

Izvorni autor: Ministarstvo hrvatskih branitelja/FOTO:MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.