Chardy završio sezonu zbog posljedica cijepljenja

29.09.2021. 10:09:00

Francuski tenisač Jeremy Chardy htio je "učiniti pravu stvar" i cijepiti se. To je i učinio, no zbog nuspojava cjepiva morao je završiti sezonu, možda i karijeru.

- Otkad sam cijepljen, između Olimpijskih igara i US Opena, imam niz problema. Odjednom ne mogu trenirati i ne mogu igrati. Počeo sam osjećati jaku bol po cijelom tijelu. Cijepljenje na ATP Touru nije obvezno, no htio sam učiniti nešto dobro za čovječanstvo. Međutim, od tada prolazim pakao i sad žalim da sam to učinio, rekao je 34-godišnji Chardy, nekad 25. igrač svijeta.

Nakon prve doze imao sam neke probleme, no nakon druge situacija je postala još gora. Ne znam što mi se dogodilo, nikad nisam imao srčanih problema. Bolovi su počeli i prije 3. kolovoza, kad sam primio drugu dozu, a nakon tog dana postali su znatno jači. Otišao sam na odmor pet dana nakon druge doze, no nisam bio dobro, bol u prsima se pojačala i otišao sam na hitnu pomoć, gdje mi je dijagnosticiran perikarditis, rekao je francuski veteran.
- Bio sam kod dva liječnika, napravio neka testiranja i sada znam više o svom stanju. Najvažnija stvar je pobrinuti se za sebe. Preferiram pokušati riješiti problem sada radije nego pokušati se na silu što prije vratiti na teren i imati dugoročne posljedice po zdravlje. Proslavit ću 35. rođendan u veljači i u ovom trenutku nisam baš pozitivan oko svega, prvi put mi je kroz glavu prošla misao da bi mi ovo mogla biti posljednja sezone karijere. Zbog svega toga sam zavšio sezonu, nadam se ne i karijeru. Žao mi je jer stvarno sam uživao u tenisu i htio sam igrati još, zaključio je trenutačno 73. tenisač na ATP ljestvici. 

Izvor: HRT

Izvorni autor: Foto: pdrocha / Shutterstock.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.