Članice Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" posjetile Sisak i Petrinju

28.02.2021. 10:00:00

Članice Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" ,  u subotu 27. veljače 2021. godine, posjetile su svoje prijatelje u  potresom pogođenim gradovima Petrinji i  Sisaku te su  im pružile potporu  i  iskazale svoju veliku ljubav  u ovom teškom trenutku koji ih je zadesio.

U vezi ovog posjeta razgovarali smo sa predsjednicom Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" Ivanom Haberle, koja nam je tom prilikom rekla slijedeće: 

"Članice Udruge Žene u Domovinskom ratu-Zadar   u subotu  27. veljače 2021. godine posjetile su svoje drage prijatelje u Petrinji i Sisku koji su pogođeni nedavnim potresima.

Potaknute zajedništvom, koje se moglo ponovno osjetiti, kao nekoć u Domovinskom ratu, članice su donijele pregršt ljubavi, potpore i dobre volje.

Posebno su spremile "ženske kozmetičke pakete", jer je teško biti žena u nehumanim uvjetima.

To nije humanitarna pomoć, već posjeta dragim ljudima kojima ne dolaziš praznih ruku jer smo tako odgojene, to nije sažaljenje nad njihovom sudbinom već stisak ruke i divljenje na izdržanom svakom danu.

Osmijeh, dvije-tri tople riči i zagrljaj u koji sve to stane.... To smo jučer pružile i dobile.".

Uz navedeno, ove vrijedne i suosjećanje žene  posjetile su Dječji vrtić u Petrinji, te su tom prilikom "tetama" uručile  poklon kutiju djece iz dječjeg vrtića Kožino iz Kozina pokraj Zadra u kojoj su se nalazili crteži, čokoladice  i razni slatkiši.

Fotogalerija:

 

Izvor: PDN/Foto: Mladenka Franković

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor: