Da li se Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata ravnopravano primjenjuje na sve građane Hrvatske?

31.07.2021. 17:05:00

Portal Dnevnih Novosti zaptimio je Facebook objavu koje je autor   hrvatski branitelj i civilna žrtva Domovinskog rata g. g. Petar Bauk,   kojom prilikom se u toj objavi  pomenuti požalio na nemogučnost  ostvarivanja prava po nedavno donijetom  Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, te je tom prilikom  opisao svoja neugodna iskustva po tom pitanju. 

Hrvatski branitelj i civilna žrtva Domovinskog rata g.  Petar Bauk u toj objavi opisuje događaj iz 1991. godine kada je bio ranjen u obadvije noge, od  strane  pripadnika JNA  Jakše Srečka, poručnika fregate na službi u VP 5437 Split,  protiv kojeg je Druga policijska stanica Split podnjela Krivičnu prijavu, ali je Vojno tužilaštvo navedenu Krivičnu prijavu odbacilo. 

U prilogu objave Petar Bauk podijelio je i presliku dopisa Vojnog tužilaštva.

Objavu Petra Bauka prenosimo vam u cijelosti: 

 "Upucan sam od JNA 1991 godine u obe dvije noge , od porucnika fregate koji je oslobođen u roku 10 dana i sad nakon 30 godina sam isao vidjeti jel ovaj zakon vridi za hrvate ili samo za srbe. I isao sam danas trazit imam li kakva prava kao civilna zrtva rata i jos sam bio hrvatski dragovoljac preko narodne zaštite i rekli su mi u MINISTARSTVU BRANITELJA da nemam nikakva prava jer me nisu upucali na okupiranom podrucju tzv.Srpske krajine nego u Splitu .
Ja sam Hrvat ali ovo je sigurno zakon samo za srbe. Hdz i medved lazu a mlinarić čipe je 100% u pravu."
Može biti slika sljedećeg: tekst

 

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.