Dalić traga za napadačem koji bi bio kao Mandžukić? Protiv Slovenije se otvara mjesto za hajdukovca

06.09.2021. 20:10:00

Traži se kandidat i strijelac koji će se napokon pridružiti Ivanu Perišiću...

Trajno raspisan do daljnjeg ostaje natječaj za napadača hrvatske reprezentacije nakon što Zlatko Dalić u Moskvi i Bratislavi nije pronašao raspoloženog strijelca. Golgeterski instinkt Andreja Kramarić u okruženju nacionalne momčadi neobjašnjivo otupi.

Strijelac 25 golova za Hoffenheim prošle sezone svoj posljednji pogodak za “vatrene” postigao je prije gotovo godinu dana, Šveđanima u dvoboju Lige nacija. Ne može se reći da nije dobivao prilike, neke je utakmice poput one na Wembleyu s Englezima i pristojno odigrao, ali gola nema, a sve je očitije da se Kramarić uslijed suše počeo boriti sa samopouzdanjem.

Predstava u Moskvi bila je nedorečena i selidba na klupu nakon toga bila je logičan Dalićev izbor. Tako se otvorio prostor Antoniju Mirku Čolaku, kojeg je Dalić osam puta pozivao pod zastavu, ali mu je prije Bratislave dao samo jednu priliku (ušao u 66. minuti testa s Turskom, 3-3). U prvih pola sata meča sa Slovacima napadač Malmoa je bio raspoložen, sudjelovao je u igri, ostavljao povratne lopte za udarce (Brozović), a onda i ušao u priliku o kojoj sanja svaka lisica kaznenog prostora. Oršić mu je gurnuo savršen pas, ali samo kako bi Čolak upoznao Milana Škriniara.

Letećim klizećim startom Interov stoper otkrio je da Čolaku nedostaje odlučnosti i žestine. Ne treba 27-godišnjaku zbog toga zakvačiti etiketu nekakvog napadačkog melankolika, ali treba podcrtati – kalendar reprezentacije ne nudi puno prilika, iskoristi prvu koja ti se pruža. U suprotnom, vjerojatno ćeš se vratiti na začelje kolone.

Prekriživši iz rostera Petkovića, Rebića i Brekala izbornik je u kolovozu širom otvorio vrata drugom valu napadača. Traži se kandidat koji će se napokon pridružiti Ivanu Perišiću, koji se kao krilo isprofilirao u prvog golgetera “vatrenih”. Dojmom i apetitom za udarac, najbliže mjestu napadačko startera je Mislav Oršić, ali on je hendikepiran činjenicom da je Perišićev “dvojnik”.

Znači li to da se u Splitu protiv Slovenije otvara poligon za Marka Livaju na mjestu centarfora? Vrlo izgledno…

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Dražen Krušelj

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.