Damir Plavšić: "Drugovi ČETNICI, ARKANOVCI, SRPSKI DOBROVOLJCI, ...I približava se vrijeme kada će vas Republika Hrvatska novčano OBEŠTETI I ISPRIČATI vam se u ime Branitelja koji su PUCALI NA VAS."

04.07.2021. 09:20:00

Vukovarski branitelj i zatočenik srpskih koncentracijskih logora Damir Plavšić napisao je potresnu i dirljivu   objavu na svojem facebook profilu vezanu uz    donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata.

Damirovu objavu prenosimo Vam u cijelosti:

"Kako sada stvari stoje, ja Damir Plavšić, Branitelj Vukovara, ratni vojni invalid i zatočenik tri srpska logora, morati ću se ISPRIČATI a vjerojatno ću i završiti u ZATVORU jer sam branio grad Vukovar i Republiku Hrvatsku.
Drugovi ČETNICI, ARKANOVCI, SRPSKI DOBROVOLJCI, pripadnicima aktivnog i rezervnog sastava JNA i svi ostali koji ste napadali Hrvatsku, ubijali, silovali, razarali gradove i sela, palili...
Izgleda kako se približava vrijeme kada će vas Republika Hrvatska novčano OBEŠTETI I ISPRIČATI vam se u ime Branitelja koji su PUCALI NA VAS.
1. Republika Hrvatska VAM je Zakonom o općem oprostu dala opći oprost od kaznenog progona i postupka počiniteljima kaznenih djela počinjenih u agresiji, oružanoj pobuni ili oružanim sukobima te u svezi s agresijom, oružanom pobunom ii oružanim sukobima u Republici Hrvatskoj.
2. Republika Hrvatska je novčano obeštetila obitelji mnogih ubijenih Srba pa tako obitelj Merčepa, Hrastov i mnogi drugi moraju Republici Hrvatskoj vratiti milione kuna.
3. Republika Hrvatska već je novčano obeštetila srpske vojne zarobljenike koji su bili zatočeni u Lori i Kerestincu pa svi vi ostali tužite Hrvatsku i biti ćete novčano obeštećeni sa oko 300.000 kuna u prosjeku ovisno o tome koliko ste dana proveli u Hrvatskom zarobljeništvu.
4. Slijedećeg tjedna će u Hrvatskom Saboru biti usvojen Zakon o civilnim žrtvama rata temeljem kojega ćete svi vi koji ste napadali Hrvatsku, ubijali, silovali, razarali, palili i uništavali Hrvatsku imovinu, moći ostvariti pravo na invalidninu, invalidsku mirovinu a možda i tražiti kakvo novčano obeštećenje od Republike Hrvatske...
5. Na kraju vas od srca pozivam da ostvarite sva prava po zakonima Republike Hrvatske i da u što većem broju dođete na ljetovanje u najljepšu i najčudniju zemlju na svijetu - HRVATSKU."

Izvor: Damir Plavšoć - fb/Foto: Facebook

Izvorni autor: Krešimir Cestar/Foto: facebook, ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.