Dan žalosti je i u BiH: Tužna subota za Hrvatsku i Posušje

02.01.2021. 15:27:00

Nismo se ni stigli oporaviti od razornog potresa u Petrinji i okolici u kojem je poginulo sedmero, a već je uslijedila nova nesreća. Ovoga puta u BiH gdje se osmero mladih ugušilo plinom

U Hrvatskoj je 2. siječanj Dan žalosti zbog sedmero stradalih u razornom potresu u Banovini. Isti je dan tuga u Bosni i Hercegovini gdje se osmero mladih na Novu godinu ugušilo plinom.

Kako se približavao kraj 2020., Hrvatska i cijeli svijet očekivali su da ne može gore od ovoga, a onda smo u 2021. ušli s dvije velike tragedije. Petrinju i okolicu pogodio je potres od 6.2 Richtera, najjači u povijesti na ovim prostorima otkako je seizmografa.

24sata
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Poginula je jedna djevojčica u Petrinji, petero ljudi u Majskim Poljanama pored Gline te jedna osoba u Lekeniku, ozlijeđeno je još najmanje 26 osoba.

Hrvati su još jednom pokazali nacionalni naboj kada je to bilo najvažnije. Bilo donacijama hrane, novca, raznih potrepština ili aktivno sudjelujući na terenu, većina Hrvata na neki je način sudjelovala u pomoći petrinjskom području koji je izgledao kao prva crta ratne zone.

U Tribistovu kraj Posušja, velika tragedija. Osmero mladih okupilo se u vikendici kako bi proslavili Novu godinu. Ugušili su se plinom. Navjerojatnije zbog neispravnog agregata. Svi preminuli bili rođeni su 2001. godine i odrasli su na području Posušja, a pronašli su ih prijatelji iz susjedne vikendice koji su pozvali nadležne službe.

24sata
Foto: osmrtnicehercegovina.ba

Izvor: 24sata/ Foto: Zeljko Lukunic/Denis Kapetanovic/PIXSELL

Izvorni autor: Mislav Znaor/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.