DEBELI RATNI ZLOČINAC OPET PRIJETI: “Srbija mora vojno intervenirati ako Hrvati pokušaju spriječiti otcjepljenje Srpske”

02.06.2021. 11:12:00

Kako saznaju mediji iz visokih diplomatskih krugova 15. lipnja pred delegaciju Srbije će biti postavljen ultimatum kojim će se od predsjednika Vučića tražiti bezuvjetno priznanje Kosova.

U razgovoru za medije, kako prenosi Srbija Danas, osuđeni ratni zločinac i donedavni zastupnik u skupštini Srbije Vojislav Šešelj je komentirao ova saznanja, kao i situaciju u Republici Srpskoj, povodom imenovanja Christiana Schmita za visokog predstavnika.

– Nemam nikakve posebne informacije, ali nije nemoguće da se to dogodi, ali Vučić je već nekoliko puta ponovio da ne postoje izgledi da potpiše nezavisnost tzv. Kosova. Ja očekujem da će on održati riječ i da će ti pritisci biti uzaludni. Sve dok odolijeva pritiscima, Vučić ima nepodijeljenu podršku naroda. On je toga svjestan i on iz toga izvlači svoju političku snagu. Ne smije podlegnuti prevarama i lažima zapadnih moćnika, jer tko god je sa srpske strane povjerovao takvim lažima, bio je upropašten. On sad ima nagomilano iskustvo svih ranijih garnitura i pojedinaca koji su se nalazili na čelu države – rekao je Šešelj.

Zapadu je glavna tema Republika Srpska, jer odbijaju visokog predstavnika, koji, tvrde Srbi, nije izabran u skladu s Dejtonskim sporazumom.

– Visoki predstavnik nije izabran konsenzusom na Savjetu za implementaciju mira. Ruski predstavnik nije glasao za njega, pa on nije mogao biti postavljen. O tome će biti priče na Vijeću sigurnosti UN. Pokušavaju zatrti ulogu Rusije i Srbije u davanju jamstava za očuvanje Dejtonskog sporazuma. Kada je Srbija bila pod okupatorskom vlašću, a Rusija još uvijek bila slaba, oni su uspjeli natjerati rukovodstvo Republike Srpske da se odrekne nekih bitnih nadležnosti dodijeljenih Dejtonskim sporazumom, tzv. prijenosom ovlasti na centralno Sarajevo. To uključuje i prijenos ovlasti nad vojskom. Borba će biti žestoka, ali naši neprijatelji neće uspjeti u svom naumu, kaže Šešelj.

– Ako bi se ostvarile stare hrvatske prijetnje, da presijeku RS na dva dijela, na području Brčkog, Srbija bi se sa svojom vojskom morala umiješati i spriječiti takav pokušaj. Zapad ne bi direktno intervenirao, već bi našli svoje poslušnike među muslimanima i Hrvatima, kaže Šešelj

Izvor: Priznajem.hr/PDN/ Foto: Shutterstock

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.