Dečko iz Hercegovine junak kola u HNL-u: ‘Za moj dolazak ovdje najzaslužniji je - Nikica Jelavić!‘

25.07.2022. 21:00:00

Trener ga hvali: Veliki je potencijal. Razmišljao sam da ga stavim u momčad već protiv Dinama...‘
 
  

Nogometna je pravda ovaj put bila na pravoj strani. A nerijetko to nije tako, koliko smo samo utakmica vidjeli u kojima je na travnjaku bolja momčad bila poražena, nogomet je jedina igra u kojoj objektivno bolji ne mora pobijediti.

Pa i desetak minuta prije kraja utakmice u Kranjčevićevoj činilo se da će Lokosi još jednom pokleknuti, a Osječani uzdignute glave napustiti Zagreb, slaveći na putu do Slavonije svog čarobnjaka na vratima, reprezentativnog vratara Ivicu Ivušića, koji je do 80. minute čudesno branio.

Talent iz Stoca

A onda je, u samo šest minuta, dva puta morao po loptu u mrežu! U oba ga je navrata svladao Lokomotivin debitant, 20-godišnji zadnji vezni Blaž Bošković, koji je u igru ušao u 70. minuti umjesto Bubanje. Stigao je mladi reprezentativac BiH (do 21 godine) ovoga ljeta iz Zrinjskog, prošle je sezone bio na posudbi u BiH drugoligašu GOŠK-u iz Gabele i na 22 odigrane utakmice u osam je navrata bio strijelac, dvaput je asistirao. Nadareni dečko iz Stoca, rođen u Mostaru, nije mogao ni zamisliti bolju premijeru na hrvatskim travnjacima...

image
 NK LOKOMOTIVA

- Stvarno sam prezadovoljan, drago mi je da sam dao svoj opipljivi doprinos osvajanju ovih bodova. Sretan sam zbog suigrača, momčad je uvijek najvažnija. Uložili smo veliki trud i na kraju nam se sve vratilo - kaže ovaj talentirani nogometaš.

Savjeti trenera

Dijete je Zrinjskog, bio je na posudbama u Posušju i GOŠK-u, ali nije dobio pravu priliku u prvaku BiH. I odlučio je doći u Lokomotivu, kako je uopće došlo do tog transfera?

- Posredovao je Nikica Jelavić i zahvalan sam mu na svemu. Primijetio me, potom smo u nekoliko navrata razgovarali, obavijestio je ljude s Kajzerice i lako smo se dogovorili o mom dolasku u Lokomotivu. Ovo je svakako veliki iskorak u mojoj karijeri, drago mi je što sam došao. Bilo mi je sjajno u GOŠK-u, ali ovo je ipak korak više. U početku je bilo malo nezgodno, brže se igra, ovdje imam kvalitetnije suigrače i trebalo mi je vremena da uhvatim taj ritam. I da nisam zbog ozljede izgubio dva pripremna tjedna u Nizozemskoj, brže bih se prilagodio novim uvjetima. Još se privikavam, ali osjećam se sve bolje iz dana u dan. A ova će mi dva pogotka biti veliki poticaj za daljnji rad - kaže 190 cm visoki veznjak, koji se dobro snalazi i na poziciji srednjeg braniča.

Što ste proživljavali na klupi gledajući dobru igru vaših suigrača 70 minuta, a semafor je pokazivao vodstvo gostiju?

image
 NK LOKOMOTIVA

- Vraćale su mi se misli u Maksimir, nije bilo pravedno da protiv Dinama nismo osvojili barem bod. Pomislio sam - “pa valjda se to neće ponoviti”! A kad me uvodio u igru, trener mi je rekao da budem miran i ubacujem se iz drugog plana pred vrata Osijeka. Poslušao sam ga i to je urodilo plodom, dao sam sve od sebe i s dva sam pogotka razveselio suigrače. Nadam se da je ovo samo početak, želim biti još bolji i dokazati da imam kvalitetu za igranje u Lokomotivi - rekao je Bošković.

Veliki potencijal

A trener Lokosa, Silvijo Čabraja, o mladom nogometašu kaže:

- Veliki je potencijal, to uopće nije prijeporno. Razmišljao sam da ga stavim u momčad već protiv Dinama, ali nije bio posve spreman, praktički je izgubio dva tjedna na pripremama u Nizozemskoj zbog ozljede. Nije to bila teža ozljeda, ali stalno ga je nešto mučilo, tako da nije mogao odraditi sve što je trebao. No, sad je zdrav i nadam se da je pred njim dobra sezona, te da će nam biti pojačanje - kaže Čabraja.



Izvor: sportske.hr/Foto: NK Lokomotiva

Izvorni autor: Predrag Jurišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.