Desetak djelatnika Centra za socijalnu skrb i treći dan odbija testiranje

06.10.2021. 10:44:00

I treći dan desetak djelatnika splitskog Centra za socijalnu skrb ne želi se testirati kako bi mogli doći raditi.

Nekoliko prosvjednika došlo ih je podržati, međutim djelatnici su ih zamolili da se maknu zahvaljujući im na podršci, javlja Dalmatinski portal.

“Tu smo kao i dosad, došlo smo na posao, vidjet ćemo što će biti, borimo se i dalje za naša prava kao radnika i građana i za nediskriminaciju”, rekla je jedna od djelatnica.

Tri dana je moguć izostanak s posla bez opravdanja? Što ako vas ne puste?

“Današnji dan je kritičan. Vidjet ćemo što dalje, na koji način nastaviti bitku. Svatko će odlučiti sam za sebe. Sad je u pitanju naš posao, naša egzistencija”, rekla je.

Testiranje ne dolazi u obzir?

“Ja osobno zalažem se za sve ono što smo naveli, svatko će odlučiti za sebe…”, odgovorila je.

Zbog prosvjeda pred Rebrom prijavoljene tri osobe

Policija je zbog prosvjeda koji se u ponedjeljak održao ispred KBC-a Rebro protiv obaveznih covid-potvrda i koji je bio na rubu incidenta prijavila tri osobe.

Policija je izvijestila da tijekom utorka ispred KBC-a Zagreb nije zabilježeno remećenje javnog reda i mira, ali da je zbog neprijavljenog prosvjeda ispred bolnice u ponedjeljak prekršajno prijavila 31-godišnjeg organizatora i dvojicu prosvjednika.

Policija je 31-godišnjaka prijavila zbog neprijavljivanja javnog okupljanja te održavanja zakonom zabranjenih prosvjeda ispred bolnice. Uz to, 31-godišnjak je prijavljen i zbog remećenja javnog reda i mira.

Zbog remećenja javnog reda i mira na prosvjedu u ponedjeljak prijavljeni su i 56-godišnjak te 51-godišnjak, kojem je zabranjeno posjećivanje KBC Zagreb osam dana, od 5. do 13. listopada.

 

Izvor: n1/ Foto: Dalmatinski portal

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.