Detalji tragedije kod studentskog doma u Zagrebu: 21-godišnjak bez vozačke motociklom pretjecao aute i na zebri naletio na 20-godišnjakinju, na mjestu je preminula

26.06.2021. 13:41:00

Objavljeni su detalji prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 20-godišnja djevojka, a teško je ozlijeđen 21-godišnjak.

Policija je objavila detalje prometne nesreće koja se dogodila nešto iza ponoći u Jarunskoj ulici u Zagrebu.

Oko 0:40 21-godišnjak je vozio motocikl za koji nije imao vozačku dozvolu, a s njime je na motociklu bio i 20-godišnji suputnik koji, kao niti vozač, nije imao zaštitnu kacigu.

Dolaskom do kućnog broja 5, mladić je motociklom prešao u traku za vozila iz suprotnog smjera i pretjecao osobne automobile koji su se približavali obilježenom pješačkom prijelazu.

Tijekom pretjecanja je motociklom naletio na 20-godišnjakinju koja je kolnik prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza.

Nakon toga je vozač motociklom izletio izvan kolnika, naletio na rubni kamen te u stup javne rasvjete.

Djevojka je na mjestu preminula, a 21-godišnjak je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju u KBC-u Sestre milosrdnice. Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto: Screenshot/Google maps

Izvorni autor: V. P./Dnevnik.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.