DEVETI Hrvat s koronavirusom je Varaždinac. BEROŠ: JAKO SAM ZABRINUT

03.03.2020. 09:25:00

“Iz klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom, što znači da je do sada u Republici Hrvatskoj potvrđeno devet oboljelih osoba”, kaže se u priopćenju Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Deveta osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom je vozač iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

U varaždinskoj bolnici za sada se nisu mogle dobiti informacije o zdravstvenom stanje te osobe. “Moram reći da sam jako zabrinut zbog dnevnog tranzita s Italijom s obzirom na epidemiološku situaciju tamo. Morat ćemo dalje razgovarati što učiniti da bi zadržali situaciju pod kontrolom”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je odmah otišao za varaždinsku bolnicu.

S obzirom na porast broja smrtnih slučajeva i pogoršanje epidemiološke situacije s koronavirusom u Italiji, Nacionalni stožer civilne zaštite najavio je u ponedjeljak da će, ako se situacija i Italiji ne smiri, razmotriti uvođenje strožih mjera.

Iz Stožera su uputili apel građanima da se pridržavaju mjera prevencije, pranja ruku i samoizolacije jer tako čuvaju svoje zdravlje, svojih obitelji i suradnika te ostalih građana.

U ovako promjenjivim okolnostima koje se bilježe iz sata u sat, rekla je voditeljica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba Bujević, mijenja se sve pa tako i preporučene epidemiološke situacije.

“Od poslodavaca zahtijevamo da se strogo pridržavaju mjera koje su trenutno na snazi, jer ukoliko se nastavi trend s epidemiološkom situacijom u Italiji razmotrit će se i odlučiti o uvođenju paketa preventivnih mjera u kojim će se, između ostalih, propisati samoizolacija za sve osobe koje se u Hrvatsku vraćaju iz zahvaćenih područja”, poručila je Bujević.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.