Dinamo ide u demokratske izbore. Evo koliko članova smije glasati

01.03.2024. 17:52:00

Subota, 02. ožujka 2024.g., biti će zlatnim slovima upisan u povijesne knjige Dinama. Tog dana se održavaju prvi, povijesni demokratski izbori u Dinamu.

U subotu će se održati povijesni demokratski izbori u GNK Dinamu, označavajući prve takve izbore u povijesti kluba. Na ovim izborima članovi kluba imaju priliku birati novi sastav Skupštine, pri čemu pravo glasa ima 13.025 članova Dinama. Od 60 mjesta u Skupštini, 25 će biti odabrano putem članova, birajući između dvije nominirane liste - onu koju predvodi Velimir Zajec (Dinamovo proljeće) i onu koju vodi Otto Barić mlađi (Dinamo iznad svih). Fizičko glasovanje na stadionu Maksimir bit će moguće u subotu od 9 do 19 sati, a biračka mjesta bit će smještena ispod zapadne tribine pokraj fan shopa. Svi glasači moraju obavezno ponijeti svoju člansku iskaznicu iz 2023. ili 2024. godine, uz osobni dokument.

Svi kandidati s liste koja ostvari veći broj glasova dobit će priliku sudjelovati u Skupštini. Preostalih 35 članova Skupštine će putem tajnog glasanja odabrati aktualni saziv Izvršnog odbora. Klub je na svojim službenim stranicama objavio ukupno 87 valjanih kandidatura. Bitno je napomenuti da su se kandidati u drugoj izbornoj jedinici prijavljivali individualno, a ne kao dio lista.

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.