Dinamo je po ovome jako blizu naslova prvaka: Šibenik je od velike četvorke srušio samo - Hajduk!

14.05.2022. 11:22:00

Čak je i HD ove sezone osvojio više bodova protiv klubova velike četvorke od Šibenika
 
  

Šibenik se nije proslavio u ogledima s najjačim hrvatskim klubovima ove sezone. U ogledima s Dinamom, Hajdukom, Osijekom i Rijekom, Narančasti su uspjeli osvojiti tek tri boda, najmanje od svih klubova koji su se smjestili od 5. do 10. mjesta na ljestvici. Čak je i Hrvatski dragovoljac uspješniji, osvojio je četiri boda protiv Rijeke, dovoljno da se na toj ljestvici plasira ispred Šibenika. Uvjerljivo najviše bodova protiv velike četvorke osvojila je Lokomotiva, čak 15.

Jedine bodove Šibenik je protiv “velikih” upisao protiv Hajduka. Bilo je to još u 12. kolu, 17. listopada prošle godine, kad je na Šubićevcu krenuo početak kraja za Jensa Gustafssona. S Mariom Rosasom na klupi, Šibenik je poveo u 25. minuti golom Davida Mine, a pobjedu od 2:0 u 84. je potvrdio Mario Ćurić s bijele točke.

U preostalih 14 dvoboja s najjačima su isključivo upisivali poraze. Od Dinama su zasad izgubili tri utakmice, tri poraza imaju i protiv Hajduka (2:6), dok su i protiv Osijeka i protiv Rijeke ostvarili po četiri poraza. Razlika pogodaka u ogledima s Riječanima im je 6:12, a s Osječanima 1:11.

Puno uspješniji je Šibenik bio u povratničkoj prošloj sezoni protiv velike četvorke. Tada je svladao Dinamo, Rijeku i Hajduk, upisao i remije s Dinamom i Rijekom, što znači da je osvojio čak 11 bodova. Sada će ih uzeti maksimalno šest, ako u nedjelju senzacionalno nokautira lidera...

BODOVI OSVOJENI PROTIV VELIKE ČETVORKE OVE SEZONE

Lokomotiva 15

Slaven Belupo 11

Gorica 9

Istra 1961 6

Hrvatski dragovoljac 4

Šibenik 3

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Damir Dobrinić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.