Dinamo puše Hajduku za vratom! Dva Modra zabila prvijenac u HNL-u, ozlijedio se Baturina

17.03.2024. 19:45:00

Rudeš se dobro držao u prvoj dionici, ali do kraja triput vadio loptu iz mreže

Rudeš - Dinamo 0:3 (Živković 60., Brodić 78., Sučić 86.)

Rudeš: Marković - Karačić, Mrčela, Pavlović, Krušlin - Srbljinović????(od 59. Pasariček), Vukmanović???? - Mašala (od 70. Topić), Ćorić, Latković???? - Špeljak (od 70. Brajković)

Dinamo: Nevistić - Pierre-Gabriel, Živković⚽, Theophile, Perković (od 63. Kulenović) - Mišić - Kaneko (od 74. Špikić), Baturina (od 63. Sučić⚽), Vidović (od 46. Brodić⚽), Hoxha - Petković (od 84. Halilović)

GOLOVE DINAMA POGLEDAJTE OVDJE


Pogotkom Frana Brodića i prvijencima Petra Sučića Morena Živkovića u dresu Dinama, Modri su u 27. kolu Hrvatske nogometne lige zasluženo slavili protiv Rudeša rezultatom 0:3 i tako s utakmicom manje došli na samo bod od drugoplasiranog Hajduka, a pet od vodeće Rijeke.

Stadion na Trešnjevci jučer je bio poprište nogometne nedjelje u punom smislu. Utakmica dva zagrebačka napunila je tribine Kranjčevićeve, igrači su na travnjaku pružili navijačima puno akcije, a okupljeni su im zauzvrat pružili atmosferu dostojnu puno većih gradskih derbija "najbitnije sporedne stvari".

Momčad sa zapada metropole od početka je bila motivirana pokazati velikanu s druge strane grada kako će se i njih nešto pitati. Sastavi Sergeja Jakirovića Davora Mladine izmjenjivala su akcije, a opasnije u Dinamo prvi put zaprijetio u 12. minuti. Arber Hoxha poslao je loptu u sredinu na vrh peterca, ali Bruno Petković za malo je "prekratak".

Nakon samo pet minuta, opet kombinacija ofenzivnog dvojca "Modrih", ovaj put u suprotnim ulogama. Petković je prošao vratara Rudeša na osnovnoj liniji, odakle pronalazi Hoxhu čiji udarac je očišćen s crte. Iako je Rudeš pokušavao kroz polukontre, konkretnije su bile prilike Dinama.

Aleksa Latković bio je među glavnim ulogama u prvih 45 minuta. U 24. minuti prošao je sa svoje polovice, s loptom u nogama sve do gotovo zone udarca, ali onda odlučuje ne dodati loptu s dva igrača Dinama na "leđima" i na kraju gubi posjed. Tri minute zatim, "ugrijao" je atmosferu kada je zaiskrilo između njega i Josipa Mišića, ali susret je nastavljen sportskim pozdravom dvojca.

Publika je pljeskom nagradila i pokušaj dodavanja u prostor Frana Karačića, jer je isto pokušao "rabonom". Ipak, unatoč visokom umjetničkoj dojmu, asistencija nije pronašla destinaciju. Nakon atraktivnih prvih pola sata, do kraja prvog dijela dvoboj je prošao bez većih prilika.

Na samom početku nastavka, Petković se našao u šansi blizine Markovićeva gola, ali kapetan Dinama pogađa gredu, uz kasnije signaliziranje pomoćnika Ante Čuline da je riječ o nedozvoljenoj poziciji. Samo minutu nakon njega, ovaj put iz regularne situacije, rješenje s klupe za pričuve - Fran Brodić, u prvoj svojoj akciji pogađa vratnicu s ruba kaznenog prostora.

Matej Marković zaustavio je u 52. minuti veliku priliku Dinama. Kapetan domaćih s crte je obranio veliku priliku Hoxhe glavom iz velike blizine. Ipak, nakon sat vremena igre, inicijativa Dinama se isplatila. Moreno Živković pobjegao je do tada koncentriranoj obrani Rudeša i glavom nakon ubačaja Martina Baturine pogodio za vodstvo Dinama.

Međutim, samo minutu nakon asistencije, Baturina se primio za ložu noge i nekoliko trenutaka nakon toga izašao je iz igre, što mogu bili loše vijesti za Jakirovića.

Vodstvo je u 77. minuti povećao Fran Brodić, koji je s lijeve šesnaesterca ušao u prostor, gdje je dočekao pravovremeno dodavanje Petkovića koje mirno posprema iza leđa Markovića. Konačan rezultat epilog je udarca Petra Sučića, kojemu Tomislav Mrčela četiri minute prije posljednjeg sučeva zvižduka mijenja smjer u vlastitu mrežu.

Izvor: Sportske novosti/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.