DINAMO RASKIDA UGOVOR S NENADOM BJELICOM, ALI KAKAV ĆE BITI RASTANAK? Ne bude li trener zadovoljan ponudom Modrih klub će povući neizbježan potez

16.04.2020. 09:15:00

Ili dogovor ili pravna bitka! To je poruka Dinama treneru Nenadu Bjelici pred današnji sastanak u Maksimiru. Tako barem kažu naši izvori iz Maksimira.

Kao što vjerojatno znate, danas je u Maksimiru ‘dan D’, Nenad Bjelica dolazi na razgovor o sporazumnom raskidu ugovora. Naravno da je prva opcija dogovor dviju strana, ali klupski izvori tvrde, da u slučaju ako se ne postigne dogovor, Dinamo sigurno raskida aktualni ugovor s Bjelicom.

Znači li to da će mu morati isplatiti kompletnu cifru na temelju ugovora, gotovo 2,5 milijuna eura? Naravno da ne... Ako Bjelica ne bude zadovoljan ponudom kluba, onda Dinamo kreće u pravnu bitku do iscrpljenja. Kreće se u raskid ugovora s trenerom zbog izvanrednih okolnosti, tu će se uključiti HNS, FIFA, Zakon o obveznim odnosima... Ukratko sve institucije i zakoni koji se mogu uključiti u tu pravnu borbu.

Ipak, nadaju se u plavom klubu, bez obzira što očekuju da će Bjelica biti tvrd pregovarač, da će dogovor danas biti postignut. Nemamo, naravno, razmišljanje Bjelice, on se nije nikome javljao niti off the record, a niti u klubu ne znaju kakva su njegova razmišljanja. Također, saznali smo iz svojih izvora da je Dinamo uplatio treneru plaću za prva tri mjeseca ove sezone, dakle, 465 tisuća eura u bruto iznosu.

Koliko će Dinamo još ponuditi Bjelici da se dođe do sporazumnog raskida? Možda još 500 tisuća eura, možda i više, 700 ili 800 tisuća? Ta informacija ipak nije iscurila...

DVA TRENERSKA PITANJA

1) Koliko će Dinamo ponuditi Bjelici?

S obzirom na to da izvori tvrde da je Bjelici uplaćena cifra za prva tri mjeseca ove sezone, može se pretpostaviti da će se Dinamova ponuda za sporazumni raskid ugovora kretati između 500-700 tisuća eura.

2) Što bi trener bio spreman prihvatiti?

To je teško kazati, tih podataka nemamo s obzirom na to da se Bjelica niti neslužbeno nije izjašnjavao, a prema klupskim izvorima nije ni Upravi kazao svoje prohtjeve. To će učiniti danas.

 

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto: Ronald Goršić

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.