Dinamo rutinski protiv Hajduka u Maksimiru i pobjegao još više Osijeku

25.04.2021. 22:00:00

Dinamo je u derbiju srušio Hajduk (2:0), a još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Bruno Petković


DINAMO - HAJDUK 2:0 (Petković 21', Kastrati 35')

DINAMO: Livaković - Stojanović, Lauritsen, Perić, Gvardiol - Franjić (od 61. Oršić), Ademi (od 89. Tolić)- Ivanušec (od 74. Jakić), Majer (od 45. Mišić) , Kastrati (od 74. Atiemwen)- Petković

HAJDUK: Kalinić - Vušković, Simić, Mujakić (od 68. Ljubičić), Čolina - Jurić, Fossati - Jairo, Kačaniklić, Biuk - Umut (od 45. Diamantakos / od 88. Atanasov )

Damir Krznar je najavio prije derbija da će osvježiti momčad s tri-četiri igrača u odnosu na onu nominalnu prvu, udarnu postavu. Što je najavio, to je i napravio. Umjesto Ristovskog, Theophila, Jakića i Oršića,od starta zaigrali su Stojanović, Perić, Franjić i Kastrati. Razmišljalo se u plavom stručnom stožeru da za utakmicu odmori Luka Ivanušec, a bilo je govora da bi za početak na klupi mogao ostati i Lovro Majer. Međutim, Krznar se ipak odlučio da krene s dva svoja fantazista, igrača koji na terenu mogu donijeti prevagu. Svojevrsno iznenađenje je ipak bilo izostanak Mislava Oršića, najboljeg Dinamovog strijelca. Kad se govorilo o mogućem umoru kod igrača Modrih, nitko nije spominjao Oršića, ali očito je sjajni Dinamov napadač malo 'zakuhao'. Krznar je u igru stavio Lirima Kastratija. Zanimljivo, Kastrati je posljednji put u HNL-u startao u udarnoj postavi, protiv Lokomotive u 28. kolu 11. travnja, a prije toga je igrao još u 11. kolu, 8. studenog prošle godine u srazu s Istrom. No ovoga puta Krznar mu je dao priliku očekujući da probija bok kraj Davida Čoline, koji je voli kretati u napad, pa ostavlja prostor iza sebe.

Paolo Tramezzani se pak odlučio od početka krenuti s mladim, 18-godišnjim Stipom Biukom. Bilo je to iznenađenje, ali talijanski stručnjak je očito procijenio da će mladi igrač odgovoriti zadacima koje je postavio pred njega. Biuk je ove sezone igrao samo na dvije utakmice u HNL-u, prptiv Šibenika je debitirao u 26. kolu, startao je u udarnoj postavi, a izašao je u 70-toj minuti. Još je ušao u igru protiv Osijeka na Poljudu u 29, kolu. Dakle, Biuk je drugi puta startao u početnoj postavi Hajduka. Predviđalo se da će krenuti s Teklićem. Vratili su se Tramezzaniju u sastav Simić, Vušković i Fossati, te su očekivano bili u udarnom sastavu. Također, pomalo iznenađujuće, Talijan je od prve minute odlučio krenuti s Jairom na desnom boku, kojem očito vjeruje bez obzira što ovaj ne pruža igre koje je nekada nudio u dresu Majstora s mora.

Izvor: sportske.hr/Foto: RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.