DORH je nakon intervjua Josipe Rimac odbacio njezine tvrdnje da je imala sastanak s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek

15.02.2023. 22:47:00

Iz DORH-a ponavljaju da se razgovaralo oko oduzete imovine na Braču

DORH je u srijedu navečer odbacio tvrdnje Josipe Rimac da je ona imala sastanak s glavnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek na kojem su razgovarale o vjetroelektranama, piše Telegram.hr.

DORH u odgovoru medijima ističe da je sastanak održan 15. listopada 2019., na temu rješavanja povrata nekretnina i naknade za oduzetu imovinu na Braču, a ne na temu crkvenog zemljišta u Kninu i Vjetroparka, kako je objavljeno u središnjoj informativnoj emisiji RTL-a.

Odvjetnica optužene Josipe Rimac je za potrebe obrane u navedenom kaznenom postupku podnosila zahtjeve za dostavom zapisnika/službene zabilješke o navodnom sastanku na inicijativu Josipe Rimac na temu „Vjetroelektrane Krš-Pađane“, no takvog dokumenta nema s obzirom da se sastanak na tu temu nije održao, kaže se.

Diskreditacija dužnosnika i savjetnika

Kao što i piše u navedenim SMS porukama, sastanak je tražila Josipa Rimac i održan je sa zamjenicima tadašnjeg Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Optužena Rimac će svoju obranu iznositi pred sudom, s obzirom da je USKOK podigao protiv nje optužnice, a ovakvi javni istupi i dalje dokazuju i pokazuju da se osumnjičenici, okrivljenici, optuženici mogu braniti kako god njima odgovara pa i diskreditacijom troje dužnosnika i savjetnika, stoji u odgovoru DORH-a.

Bivša državna tajnica Josipa Rimac optužena u aferi vjetroelektrane za davanje mita izjavila je ranije u srijedu da je razgovarala s aktualnom državnom odvjetnicom Zlatom Hrvoj Šipek o vjetroelektranama, što je Hrvoj Šipek nedavno u javnosti odbacivala.

Izvor: Telegram.hr/FOTO:snimke zaslona/Zlata Hrvoj Šipek

Izvorni autor: PDN/Telegram.hr/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.