DORH ODUSTAJE OD KAZNENOG PROGONA? Četvorica navijača može odahnuti od posljedica nereda na autocesti A1

07.06.2022. 18:06:00

Nadležno državno odvjetništvo odustalo je od kaznenog progona protiv četvorice od ukupno 42 navijača osumnjičena za izazivanje nereda u Desincu, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Protiv njih navodno nije utvrđen dovoljan stupanj osnovane sumnje da su sudjelovali u neredima i počinili kazneno djelo. Stoga je tužiteljstvo predložilo sudu da im ukine istražni zatvor i odmah ih pusti na slobodu.

Inače, nakon što je Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici u petak odbilo žalbe na istražni zatvor za prvu skupinu od 11 osumnjičenih navijača Hajduka, isto se u ponedjeljak dogodilo i s drugim predmetom kojim je obuhvaćeno deset daljnjih pripadnika Torcide, izvijestio je velikogorički Županijski sud. Vijeće je zaključilo da nisu osnovani prigovori kojima se osporava postojanje osnovane sumnje, kao niti oni kojima se osporava postojanje posebnih okolnosti koje upućuje na opasnost od ponavljanja kaznenog djela.

“Također, za sada žalitelji neosnovano argumentiraju mogućnost zamjene istražnog zatvora mjerama opreza za sprječavanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Stoga je utvrđena osnovanost i zakonitost pobijanog rješenja o određivanju istražnog zatvora”, priopćio je sud u Velikoj Gorici.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:HINA/ Kanal MUP-a RH/ screenshoot/ ds

Izvorni autor: Jutarnji list/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.