DOŠAO NA LJETOVANJE I OSTAO BRANITI ZADAR! Nizozemac Frank 1991. imao nezaboravne praznike

07.10.2021. 18:09:00

O Franku, nizozemskom dragovoljcu Domovinskog rata, zabilježeno je vrlo malo podataka. O njegovom ratovanju na hrvatskoj strani svjedoči tek fotografija iz novina s njegovim citatom “došao sam na praznike i ostao se boriti za Hrvatsku” i podsjetnik na stranici Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata.

“Ne treba naglašavati kakvu je ulogu u obrani Zadra imala legendarna 4. brigada ZNG-a. Zanimljivo je da je u obrani Zadra u redovima 4. brigade djelovalo i nekoliko stranaca.”, kažu povodom obilježavanja 30. obljetnice obrane od napada snaga JNA na Zadar.

Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Usput otkrivaju podatak o stranom dragovoljcu Franku:

“Na fotografiji je Nizozemac Frank, koji se Splićanima u obrani Zadra priključio ogorčen, jer nije mogao shvatiti smisao velikosrpske agresije. Štoviše, najavio je i dolazak svojeg mlađeg brata, a da li je on do kraja ključne 1991. godine došao – ne znamo, kao ni ikakve druge informacije o Franku”, zaključuju uz zahvalu za njegov doprinos u obrani Zadra i RH.


Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Zahvala stranim dragovoljcima Domovinskog rata

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.