DOZNAJEMO Investicija od 900 milijuna eura: Varaždinci u Koprivnici za 20, a u Zagrebu za 60 minuta

11.02.2024. 16:30:00

Projekt sa građevinskom dozvolom mora biti isporučen do 15. listopada, a nakon toga slijedi javna nabava..

Nedavno predstavljeno rješenje Kučanske rampe donijet će promjene oko varaždinskog željezničkog kolodvora, najavio je gradonačelnik Neven Bosilj, a sve to u dogovoru s Hrvatskim željeznicama i resornim ministarstvom.

Naime, Vlada je od Europske investicijske banke dobila preko 900 milijuna eura za rekonstrukciju pruge Čakovec-Varaždin-Ludbreg-Koprivnica, rekao je Bosilj. Već od sljedećeg mjeseca počinju voziti tri nove linije na relaciji Čakovec-Varaždin-Zagreb, a sve to radi bolje povezanosti.

- U sklopu svega toga ide do gradnja našeg kolodvora. Napravit će se elektrificirana nizinska dvokolosječna pruga od Varaždina-Ludbrega- Koprivnice. Mi ćemo dolaziti u Koprivnicu za 20 do 25 minuta. Dakle, od Varaždina do Zagreba će tim putem biti za otprilike sat vremena i onda će stvarno zaživjeti željeznički promet, kao i bolja povezanost Varaždina i Zagreba - istaknuo je.

Ispred zgrade željezničkog kolodvora, dodao je, napravit će se rotor.

- Ispod tog rotora će u budućnosti ići i pothodnik kako bi se olakšalo putnicima. Dakle, to je jedno sveobuhvatno rješenje usuglašeno s Hrvatskim željeznicama i ono se trenutno projektira. Projekt sa građevinskom dozvolom mora biti isporučen do 15. listopada, a nakon toga slijedi javna nabava. 

Izvor: evarazdin/Foto: TZ Grada Koprivnice

Izvorni autor: Ivana Bertović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.