DR. JURE BURIĆ: “Prestanite plašiti narod. Zarazit će se svi, u čemu je problem?”

25.01.2022. 17:39:00

Dr. Jure Burić, poznati dubrovački liječnik, sudionik Hrvatskog proljeća i ratni povjerenik Hrvatske vlade za jug Hrvatske, prvi župan Dubrovačko-neretvanski i bivši zastupnik u Županijskom domu Hrvatskog državnog sabor do njegovoga ukinuća, osvrnuo se na Covid i mjere u kratkom tekstu za Fenix magazin:

“Kao da vam je cilj strašiti, a ne umirivati narod. Širite strah, a ne optimizam.

U toj silnoj želji vaših nakaradnih htijenja sami sebi “skačete u usta” Broj zaraženih vrtoglavo vam raste, a broj onih po bolnicama i na respiratorima pada?!

U čem je onda problem? Zarazit će se očito svi ili većina ljudi koji ce onda steći imunitet, puno bolji od ovoga “umjetnog”- cjepivom. Smijete li to potvrditi ili i dalje mislite kako je samo i isključivo cjepivo jedini spas?!

Ukoliko je ovaj virus prirodni, a ja osobno sa dugogodišnjim liječničkim iskustvom od samo početka mislim da je “ljudskih ruku djelo”, donosi Fenix magazin. 

Onda bi zaštita nakon preboljevanja bolesti trebala biti bolja i sigurnija. Samo nemojte nam trvrditi kako su mutacije problem. Ako i jesu, onda se postavlja opravdano pitanje: pratite li vi vašim cjepivima mutacije ili jesu li one “općenito učinkovite”?

Volio bih da se o ovim problemima povede javna znanstvena rasprava. Ovako samo svojom nedoslijednošću dajete “vjetar u leđa” antivakserima i kojekakvim googlovcima koji misle da kada pročitaju nekolike rečenice medicinske literature da su diplomirali na medicinskom fakultetu.

Urazumite se već jednom vi koji sve ovo “slijepo” vodite. Postupiti i zdravorazumski i svom napaćenom narodu dajte malo optimizma, a ne da ga iz dana u dan samo “hranite” strahom”, piše dr. Jure Burić za Fenix magazin.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Jure Burić, snimka zaslona

Izvorni autor: Fenix magazin/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.