Drama kod odmorišta Lubanj: Krijumčar kombijem pokušao pregaziti policajce, jedan pucao

10.02.2022. 14:50:00

INCIDENT NA AUTOCESTI

U pokušaju bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova - priopćili su iz policije

Vukovarska policija privela je na kriminalističku istragu dvojicu 22-godišnjih državljana Moldavije zbog sumnje u nezakoniti ulazak u  Hrvatsku, priopćeno je u četvrtak iz vukovarske policije.

Policajci koji rade na suzbijanju nezakonitih migracija su 9. siječnja oko 22 sata nedaleko od odmorišta Lubanj na autocesti Lipovac-Zagreb, s tri službena vozila, uz rotirke i sirene, okružili su kombi francuskih registracija zbog osnovane sumnje da se u njemu prevoze strani državljani koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Kad su policajci prišli kombiju i rekli vozaču da izađe iz kombija, prvoosumnjičeni 22-godišnjak ih je pokušao pregaziti. Jedan policajac tada je ispalio hitac prema kombiju. Ostali policaci uspjeli su vezati osumnjičenog vozača lisičinama i priveli ga  postaju. 

- U pokušaju bijega, osumnjičeni vozač je oštetio tri službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova - priopćili su iz policije.

Drugoosumnjičeni 22-godišnjak se za to vrijeme nalazio u osobnom automobilu francuskih registracija na parkingu obližnjeg odmorišta Spačva i čekao da dođe kombi s njegovim sunarodnjakom. 

- U kombi vozilu je zatečeno više stranih državljana koji nisu imali nikakvih vidljivih ozljeda, i kojima je ponuđena liječnička pomoć, nakon čega su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta i statusa boravka u Republici Hrvatskoj - navodi se u policijskom priopćenju te dodaje kako je prvoosumnjičeni 22-godišnjak  lakše ozlijeđen (površinske ogrebotine), dok nitko od stranih državljana niti policijskih službenika nije zadobio ozljede

U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Izvor: 24sata/ Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izvorni autor: 24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.