Drugi dan zaredom nemamo novih slučajeva zaraze; umrla je jedna osoba

26.05.2020. 14:46:00

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu objavio je danas kako u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze pa tako ostaje brojka od jučer po kojoj je u Hrvatskoj dosad ukupno zabilježeno 2244 slučajeva.

Od bolesti se s današnjim danom oporavilo 2046 osoba, no u odnosu na jučer imamo još jedan smrtni slučaj pa je brojka preminulih dosegla 101.

Dosad je testirano ukupno 63.682 osoba, u posljednja 24 sata testirano je 1260 osoba. Na respiratoru je još pet osoba, poručili su iz Stožera.

Od 30. svibnja natjecanja na otvorenome

Iz Stožera navode kako će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. svibnja 2020.

“U slučaju kad predstavnici ove industrije sudjeluju u organizaciji kulturnih događanja npr. koncerata i festivala, preporuke će se, kao i do sada, usklađivati s Ministarstvom kulture i strukovnim udrugama”, navodi Stožer u priopćenju.

Stožer je također priopćio kako će od 30. svibnja biti omogućena i natjecanja na otvorenome bez publike. Očekuje se da Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremi mjere uz koje bi se takva natjecanja održavala.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.