Dva muškarca nestala su u Biogradu: Potraga je u tijeku

23.03.2020. 21:56:00

N.L. i D.B. su dan prije dojave, u petak, isplovili iz gradske luke u Biogradu na moru, bijelo-plavom brodicom dužine 4,5 metara, pogonjenom s dva vanbrodska pogonska stroja

Na području Biograda na moru nestala su dva muškarca, N.L i D.B. Obojica su državljani Republike Hrvatske, a Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) je ubrzo nakon prijave njihovog nestanka pokrenula akciju traganja.

Obalna straža je s potragom započela u subotu u 11.50 kada su dobili telefonsku dojavu, a u ponedjeljak u 7 ujutro su nastavili s potragom. Nažalost, još im nema traga.

- N.L. i D.B. su dan prije dojave, u petak, isplovili iz gradske luke u Biogradu na moru, bijelo-plavom brodicom dužine 4,5 metara, pogonjenom s dva izvanbrodska pogonska stroja. Od tada s njima nije uspostavljena nikakva komunikacija - rekao je David Radas, glasnogovornik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

U akciji traganja, uz MRCC Rijeka, sudjeluje i nadležna Lučka kapetanija grada Zadra te pomorska policija u Zadru i pomorske i zračne jedinice Obalne straže. 

- Jučerašnje cjelodnevno traganje, koje se provodilo u sjeverno-zapadnome dijelu Zadarskog akvatorija,  između otoka Molata, Sestrunja, sjevernih dijelova otoka Ugljana i Vira te u priobalju Privlake, Petrčana i Zatona nije rezultiralo pronalascima, stoga je privremeno obustavljeno tijekom noći. Tijekom nedjelje akcija je prisnažena zračnom potragom, koja je započela u 9.30 sati angažmanom zrakoplova tip 'Pilatus', koji je obavljao prelete u području traganja do 15 sati - rekao je Radas pa nastavio:

- Jučerašnja akcija privremeno je obustavljena u 17.50 sati zbog smanjene vidljivosti uzrokovane sve jačim udarima bure i zalaskom sunca te su iz MRCC Rijeka sve angažirane potražne jedinice uputili na privezišta. Pred kraj jučerašnje akcije u potragu su se uključili i pripadnici Hrvatske gorske službe traganja i spašavanja (HGSS), koji su obavili zračno traganje dijela arhipelaga helikopterom tip 'MI-8', koji im je na zahtjev dala Obalna straža - zaključio je Radas.

Izvor: 24sata/ Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Izvorni autor: Rozeta Bogeljić

Autor: