E moj Ratniče!

29.11.2020. 09:54:00

E moj Ratniče, danas te stavljaju u ladice i izvlače te iz njih kada im trebaš! Čas si crven , čas si plav! Sjete te se prije izbora, onda si im važan!
Ali nisi ni crven ni plavi, svoj si i ostani svoj! Ratnik si, hrabar i neustrašiv!
E moj Ratniče ti si spoznao vjeru tamo gdje su ti nad glavom letjeli meci i granate! Tamo gdje ti je topot granata remetio san! Tamo si s krunicom u rukama spoznao milost Božju, živio si vjeru, daleko od prvih redova u crkvama koji se naslikavaju za novine! Ti ne trebaš sjediti u prvoj klupi, ti si Vjeru upoznao na prvoj liniji gdje se nije žela pšenica već smrt!
Ratniče moj, ti si tražio mine, i bili su ti to trofeji da ne poginu ti braća po oružju! Danas ratniče moj, trofeji su vam limenke i plastične boce, da preživite do sutra! da platiš režije, da te ne istjeraju na ulicu, tamo od kuda si krenuo u rat!
Ratniče moj, ti ne spavaš mirno, ubijaju te noćne more u kojima pogibaju tvoji sokolovi! Oni mirne duše spavaju i smišljaju kako komad po kod prodati svaki komadić Hrvatske koji još nešto vrijedi!
E moj Ratniče! Hvala ti za Domovinu! Koju oni olako prodaše!

Izvor: Blogerror Zagy/Foto: fah

Izvorni autor: Blogerror Zagy

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.