EKSKLUZIVNO Nikad objavljeno otvoreno pismo Tuđmanu iz srpskog logora

29.08.2020. 08:39:00

NISU ZABORAVLJENI

Dvadeset i pet godina od završetka Domovinskog rata veliki dio hrvatske javnosti još uvijek nikada nije čuo za brojne tragične sudbine ili činjenice, a neke su ostale, neovisno o protoku vremena i potpuno nepoznate. 

U mjesecu u kojemu se prisjećamo posljednje velike razmjene zarobljenika srpskih koncentracijskih logora u Nemetinu 1992. godine, čija je 29. obljetnica bila 14. kolovoza, govorimo o jednoj takvoj, potpuno nepoznatoj informaciji, a to je otvoreno pismo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu kojega je u prosincu 1991. na zahtjev neimenovanih oficira, pretpostavlja se visokog obavještajnog vrha tada još jugoslovenske vojske, u logoru Sremska Mitrovica napisao Pilip Karaula, posljednji zapovjednik vukovarske Mitnice. 

Izvor: Direktno.hr/Foto:osobna arhiva

Izvorni autor: Tanja Belobrajdić/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.