EKSLUZIVNO: EMISIJA O MARIJANU GUBINA - SVJEDOČANSTVO JEDNOG DJEČAKA (VIDEO)

11.11.2023. 10:12:00

Objavom članka "Desetogodišnji Marijan bio je Srbima rob: 'Moj posao je bio da raznosim leševe', gdje se radi o Marijanu Gubina i njegovoj osobnoj i obiteljskoj tragediji, nekada na Braniteljskom radiju RH, s Marijanom je odrađena jedna emisija u kojoj priča o zlu koje je zadesilo njega, njegove bližnje i njegove sumještane. Na žalost taj materijal više nije dostupan, znamo da je Marijan napisao knjigu "260 dana" kojoj je zorno i bez uvijanja ispričao kako je kao dječak zatočen u logoru bio rob čiji je posao bio raznositi razbacana trupla. Kalvarija Marijana Gubine započela je udarcom vojničke čizme u vrata njegovog doma.

Mnogi su postavili pitanja sudskog epiloga za ono što se dogodilo Marijanu i drugima. Na Laudato TV je snimljen emisija o djetinjstvu Marijana Gubine u mjestu Dalj, nedaleko od Osijeka, obilježio je rat i teška stradanja članova njegove obitelji. O tome je napisao knjigu pod nazivom "260 dana u logoru".Progona mještana Aljmaša, Dalja i Erduta, Marijan svjedoči što se događalo s onima koji nisu uspjeli sa šlepom potražiti spas na tada slobodnom hrvatskom teritoriju. Emisiju uređuje i vodi Nada Prkačin.

Zbog velikog interesa obajviti ćemo tu emisiju - Moja Hrvatska – Marijan Gubina

--- upozoravamo na uznemirujući sadržaj (istina) videa --- 

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: snimka zaslona/YT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.