EVO TKO JE “HOS-ovac” Krešo Beljak: “Bio je u HOS-u 13 sati, a onda su mama i tata došli po njega”

24.01.2020. 16:04:00

Beljak se voli hvaliti svojom HOS-ovskom prošlošću i time da je ratovao u Slavonskom brodu, iako ga se nitko od HOS-ovaca tamo ne sjeća niti je igdje zaveden u bilo kakvoj evidenciji. Zlobnici tvrde da je doduše nosio uniformu HOS-a, ali samo da bi provjerio da se u kakvu vikendicu oko Samobora nisu uvukli kakvi neprijatelji.

No Tomislav Čaušić u razgovoru s poznatim odvjetnikom Davorinom Karačićem tvrdi da je istina ponešto drukčija. Krešo Beljak jest bio u HOS-u, oko pola dana, što je doduše nešto dulje nego što je u vojsci bio Radimir Čačić, koji sebi voli uzimati zasluge za “oslobođenje” Varaždina, odnosno uspjeh pregovora s JNA.

“Prijatelju, naš š***k Beljak je stigao u 1. satniju HOS-a Jasenovac navečer oko 18h. Nije dobio odoru, a niti oružje. Samo večera. Ujutro rano došli su mama i tata po njega. Izvikali se na kretena i odveli ga doma. Sve skupa oko 13 sati u HOS-u. Možda zatraži nekakav orden. Možeš se pozvati uvijek na mene, Jabuka”; piše HOS-ovac Tomislav Čaušić – Jabuka.

Izvor: Priznajem.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.