Facebook nastavlja sa cenzurom: Blokirat će sve “lažne i neutemeljene” tvrdnje o cjepivu

04.12.2020. 10:41:00

Facebook je u četvrtak objavio da će blokirati lažne i znanstveno neutemeljene tvrdnje o cjepivu protiv covida-19, slijedeći primjer YouTubea koji je to učinio u listopadu.

Radi se o proširenju postojećih tvrtkinih pravila protiv dezinformiranja o pandemiji. Facebook se na taj potez odlučio nakon vijesti da će diljem svijeta uskoro početi cijepljenje protiv covida-19.

Dvije farmaceutske kompanije, Pfizer i Moderna zatražile su od američkih vlasti izvanredno odobrenje za svoja cjepiva.

Britanija je u srijedu odobrila Pfizerovo cjepivo i povela pred ostatkom svijeta u utrci za početak vjerojatno najmasovnijeg cijepljenja u povijesti.

Ideološki različite skupine tijekom cijele pandemije šire dezinformacije o cjepivima na društvenom mrežama, uključujući to da se ispitivanje provodi na ljudima bez njihova pristanka, tvrde iz farmaceutskih kompanija.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:Dragovoljac.com

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.