(FOTO) MILORADE, STANIMIROVIĆU I VUČIĆU- OVO SU STRAŠNA ZVJERSTVA KOJA NE ZABORAVLJAMO Ubijena djeca u Domovinskom ratu…Vukovarska braća…

06.09.2019. 11:00:00

Boli nas što ubojice naših najmilijih šetaju među nama...Znade li Predsjednica pronaći ova grobišta, je li ikada bila na tim obljetnicama? Znade li Predsjednik Vlade i Sabora za ove strahote, jesu li se sjetili otići pokloniti ovim nevinim žrtvama srpskih monstruma...

Da se nikad ne zaboravi, da se ne ponovi!…

Koliko su su samo zla u agresiji na Hrvatsku nevinoj djeci uradili razulareni i krvoločni srbi, četnici i jugofašistička agresorska jna , moglo bi se o tom pisati danima, mjesecima, snimiti na desetke filmova, pisati na desetke knjiga, ali nažalost još se nitko nije sjetio da je u Hrvatskoj ubijeno 405 djece, među kojima su i dva brata Vukovarca.

Kome su ta nevina i uboga od strane srba pobijena djeca Milorade i Stanimiroviću išta skrivila?…Znadete li im možda za grob- ti Milorade i svi oni koji su sa tobom u koaliciji…Nemate vi pojma, jer vas nije briga…

Znade li Predsjednica pronaći ova grobišta, je li ikada bila na tim obljetnicama? Znade li Predsjednik Vlade i Sabora za ove strahote, jesu li se sjetili otići pokloniti ovim nevinim žrtvama srpskih monstruma. Ne znaju i neće, već formalno daju svoja pokroviteljstva, ali se oni ne pojavljuju.

Sad će ih u vrijeme izbora biti na sve strane kao i pustih kandidata za unosnu fotelju, i ostalih željnih vlasti, ali malo će tko doći i pokloniti se ovim potpuno nevinim žrtvama najstravičnijeg zločina u Hrvatskoj.U stvari, neće doći niko od tih.

Ubijena dječica Slobodan i Goran Čengić-Ervenik-Monstruozne ubojice- srbi susjedi

Pogledajte ih dobro, ta nevina i nasmiješena i dječačka lica… U cvijetu mladosti su ubijeni na najokrutniji način, ubili su ih srbi Milorade, i njih i njihove roditelje, kao i onu dvojicu malene braće i njihove roditelje u Erveniku samo zato što su bili Hrvati, i tako redom.

screenshot-facebook

Stravični i okrutni zločin nad četveročlanom Hrvatskom obitelji Čengić u njihovoj obiteljskoj kući u zaseoku Šašići kod Ervenika selu između Obrovca i Knina dogodio stravičan pokolj četničkim kamama 1992. godine…Ubili su ih srbi susjedi, samo zato jer su Bili Hrvati.

Nakon masakra i klanja uslijedio je palež

I tako je dvojac došao pred kuću obitelji Čengić sa kalašnjikovima u rukama. Drago im je otvorio, a s njim je bio njegov 11 godišnji sin. Na mjestu su pokošeni. Nevenku su ranili, ali je ranjena majka nadljudskom snagom zgrabila mlađe dijete koje je već bilo ustrijeljeno i pokušala pobjeći. Sustigli su ih i dokrajčili nožem. Nakon toga su ih zapalili. 

Foto-Braniteljski portal-arhiva
U siječnju 1992. gotovo svi Hrvati su napustili Ervenik bježeći pred srbočetničkom kamom. Većina je kuća spaljena, mjestom su harali četnici. No u selu su ostali starci Marija i Josip Čengić, u drugoj kući koju je tek počeo graditi ostao je i njihov Drago (38) sa suprugom Nevenkom (31) i djecom. U kuću je uložio cijelu ušteđevinu i nadao se da će pregovori između Zagreba i Knina ipak uroditi plodom te da neće morati napuštati rodni Ervenik. Ta će odluka cijelu obitelj stajati života.
Srbi krvnici su ovako opisali svoj krvavi pir
“Lijevom sam joj rukom držao kosu, a desnom vukao nož u visine jabučice. Dok sam nož povlačio udesno po njezinu vratu, čuo se vrlo tihi zvuk koji je proizvodio nož u mojoj ruci sijekući kožu na njenu vratu”, izjavio je Slobodan Kovačević pred istražnim sucem  tzv. Republike Srpske Krajine, čiji je sudski zapisnik s ostalom dokumentacijom zaplijenjen nakon »Oluje«.
Monstrumi su na slobodi..
Okružno javno tužilaštvo Šibenik 23. listopada 1992. godine podiglo je optužnicu u kojoj za zločin, koji je počinjen nad članovima obitelji Čengić, tereti osmoricu optuženika Slobodana Kovačevića, Damira Travicu, Željka Travicu, Veljka Travicu, Nebojšu Travicu, Vuju Šašića, Vojislava Romića i Boška Kovačevića. Osuđeni su u odsutnosti na po 15 godina zatvora. Tek je Damira Travicu, drugooptuženog i pravomoćno osuđenog na 15 godina zatvora, sustigla kazna. Uhićen je u Velikoj Britaniji, te je izručen 11. studenoga 2008. godine. Nije tražio obnovu postupka i odmah je upućen na služenje zatvorske kazne.
Ivan i Vlado Čengić, braća ubijenog Drage

Boli nas što ubojice naših najmilijih šetaju među nama.

Do sada je odgovarao samo Damir Travica, a on je odslužio veći dio kazne i pušten je na uvjetnu. Žrtve možda nisu zaboravljene, ali su zaboravljeni počinitelji koji slobodno šetaju  – kaže Ivan Čengić, brat ubijenog Drage. Vlado je često na groblju i svaki dan se prisjeća ovog stravičnog zločina.

Milorade, padne li tebi kad na pamet sav ovaj krvavi i zvjerski pir koji su uradili srbi, susjedi poklane i zapaljene obitelji Čengić samo zato što su bili Hrvati Milorade.

Izvor: Braniteljski-portal.com

Izvorni autor: M.M.Viribus unitis

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.