(FOTO) U BRESTJU OTKRIVEN SPOMENIK ČETVORICI POGINULIH HEROJA DOMOVINSKOG RATA!

28.10.2019. 16:39:00

OTKRIVANJE SPOMENIKA HRVATSKIM BRANITELJIMA...

Mještani Brestja u velikom su broju nazočili nedjeljnom otkrivanju spomenika četvorici njihovih negdašnjih sumještana poginulih u Domovinskom ratu…

Građani Brestja (Starog i Novog, jednog naselja u dvije administrativne cjeline), u nedjelju, 27. listopada, odali su počast svojim poginulim sumještanima koji su nesebično i požrtvovno dali svoje živote u obrani svoje Domovine od srbočetničke najezde,donosi sesvete-danas

Spomenik je uz  potporu Mjesnog odbora Staro Brestje i uz potporu Gradske četvrti Sesvete koji je financijski popratio njegovo podizanje.

Spomen obilježje četvorici poginulih u obrambenom Domovinskom ratu su otkrili članovi obitelji poginulih, a vijence su položili i svijeće zapalili njihovi suborci i članovi njihovih obitelji te gosti izaslanici najviših hrvatskih dužnosnika.

Na svečanosti su nazočili: Izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda, Željko Motik, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Darko Katuša, predsjednik VGČ Sesvete Stjepan Kezerić, župnik župe Dobrog pastira u Brestju vlč. Zlatko Pavletić, te mnogobrojni drugi uzvanici, generali i drugi visoki časnici iz Domovinskog rata, kao i mještani Brestja.

Visoki uzvanici su se prigodnim riječima obratili okupljenima, ponajprije brigadir, Stjepan Domjanić i sam mještanin Brestja i organizator svečanosti. Prigodnu pjesmu govorio je glumac Darko Janeš, a nakon otkrivanja spomenika položeni su vijenci i zapaljene svijeće.  Nakon otkrivanja spomenika i polaganja vijenca, vojni trubač odsvirao je “Tišinu”.

Spomenik će trajno podsjećati sve buduće generacije da su: Dragan Granić, Ivo Hrga, Ivica Perić i Rudolf VukovićSenzen položili svoje mlade živote  u srpskoj, četničkoj i jugofašističkoj jna agresiji na Hrvatsku kako bismo svi mi danas, ali i buduće generacije mogli slobodno u miru živjeti u jedinoj nam Domovini Hrvatskoj.

Prethodno, prije svečanosti otkrivanja spomenika u župnoj je crkvi služena sv. misa za poginule u Domovinskom ratu koju je predvodio vlč. Zlatko Pavletić, a prije mise odigrana je revijalna utakmica između veterana GNK Dinamo i malonogometne momčadi Starog Brestja, osvajača Kutije šibica 2001, 2002. i 2003. godine, kao i boćarski susret boćara Starog i Novog Brestja.

Nakon otkivanja spomenika folkloraši Starog Brestja izveli su kraći prigodni program, a potom je nastavljeno zajedničko druženje okupljenih.

Autor: Borko Samec

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN

Izvorni autor: Borko Samec/Sesvete Danas

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.