Franko Vidović prepustio Anti Deuru vođenje sjednice Odbora za obranu!

29.11.2022. 20:23:00

Predsjednik parlamentarnog Odbora za obranu Franko Vidović je napustio sjednicu Odbora i vođenje sjednice prepustio potpredsjedniku Odbora, HDZ-ovcu Anti Deuru. Vidović je pozvao premijera Plenkovića da se ponaša u skladu s Ustavom, zakonima i poslovnikom vlade te da u regularnoj proceduri zatraži suglasnost predsjednika Milanovića, javlja N1.

Vidović je naglasio da će podržati obuku ukrajinskih vojnika ako se ispoštuje legitimna i legalna procedura, a odgovor predsjednika Milanovića i dalje bude negativan. “Procedura mora biti kristalno čista i utemeljena na Ustavu i zakonima Republike Hrvatske”, kazao je Vidović.

“S obzirom na to da predsjednik RH nije zaprimio zahtjev za prethodnu suglasnost od vlade RH kao jedinog ovlaštenog predlagatelja sukladno Ustavu i budući da po mom mišljenju nisu stečeni uvjeti za raspravljanje i odlučivanje o prijedlogu ove odluke, ja se izuzimam od daljnjeg vođenja raspravljanja i glasanja na ovoj sjednici”, zaključio je Vidović i odredio da Deur preuzima vođenje sjednice.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: screenshot

Izvorni autor: N1/7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.