Friški podaci lokalnih stožera: Sad smo na 18 novih slučajeva, najviše ih je u Osječko-baranjskoj

09.08.2020. 10:22:00

Dok čekamo današnje službene podatke, pratimo županijske stožere

Nacionalni stožer jučer je objavio da je u Hrvatskoj zabilježeno 77 novih slučajeva koronavirusa. Dvije osobe su preminule.

Prema podacima koje su lokalni stožeri objavljivali tijekom subote, najviše slučajeva bilo je u Splitsko-dalmatinskoj županiji, njih 18, zatim u Gradu Zagrebu gdje ih je bilo 12 te u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje je zabilježeno 11 novozaraženih.

Dok čekamo današnje službene podatke, pratimo županijske stožere s friškim podacima.


Sisačko-moslovačka: 1 novi

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

Virovitičko-podravska: 1 novi

U Virovitičko-podravskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 30 osoba, od toga je jedna ispala pozitivna. Radi se o kontaktu već zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2, poručuju iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije

Vukovarsko-srijemska: 6 novih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 6 je novih pozitivnih testova; 2 osobe su iz Vinkovaca, 1 iz Županje, 1 iz Cerne, 1 iz Otoka i 1 iz Svinjarevaca.

Istarska: nema

U Istarskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 99 uzoraka, ni jedan nije pozitivan. Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je, javljaju, 28 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji se nalazi 111 osoba.

Primorsko-goranska: 2 nova

Na području Primorsko-goranske županije dva su nova slučaja, javlja Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ. U toj županiji trenutno je 13 aktivnih slučajeva i 149 izliječenih.

Osječko-baranjska: 8 novih

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, tri s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač, javlja stožer.

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Jučer je određena samoizolacija za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba.

Izvor: Telegram.hr/Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Autor: