GENERAL GLASNOVIĆ SPREMAN ZA IZBORE: ‘Dva krila partije udaraju po trećoj opciji, ja imam moralnu odgovornost prema ljudima’

25.05.2020. 11:16:00

Nezavisni zastupnik koji je u 9. saziv ušao na listi za dijasporu general Željko Glasnović za Dnevno je komentirao dogovore oko stvaranja sporazuma za nadolazeće parlamentarne izbore.

Glasnović smatra da je trenutno na snazi pravi udar na treću opciju, pritom misleći na Domovinski pokret Miroslava Škore. Rekao nam je da ima moralnu obavezu prema 100 000 ljudi iz dijaspore da izađe na izbore i suprotstavi se, kako kaže, nasljednicima jugokomunističke partije.

“Udar na treću opciju počeo putem medija od strane dvije glave partije. Ostaci jugokomunista udaraju iz svih oružja da zatome treću opciju u startu”, rekao je Glasnović i osvrnuo se na napise da će nositi listu za dijasporu za Domovinski pokret.

Nije izričito potvrdio da je sklopio dogovor, ali smatra da je njegova obaveza izaći na izbore na listi za dijasporu.

“Još sam u pregovorima, ali mogu reći da bez dijaspore ne bi bilo niti Hrvatske. Ja prema svim tim ljudima imam obavezu izaći na izbore i časno ih predstavljati“, rekao je Glasnović.

ŽELI GARANCIJU

Gdje zapinje u pregovorima između njega i Miroslava Škore može se razaznati iz generalovih riječi kojima opisuje svoj budući angažman.

“Kako bih predstavljao ljude koji u mene vjeruju, moram imati garanciju da ću to moći činiti na najbolji mogući način”, rekao je te dao naslutiti da je problem oko sastavljanja liste.

Ipak, iz izvora bliskih Domovinskih pokretu saznajemo da je pitanje dana kad će se obznaniti konačni dogovor između Željka Glasnovića i Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

Izvor: Dnevno.hr

Autor: