GENERAL KREŠIĆ: “Ovo što radi Srbija je nezapamćeno u povijesti!”

20.05.2022. 17:05:00

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Marinko Krešić u petak je optužnicu kojima srbijansko Tužiteljstvo za ratne zločine (TZRZ) tereti četiri visoka časnika hrvatskoga zrakoplovstva zbog akcija u Oluji ocijenio presedanom nezapamćenim u povijesti.

Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora umirovljeni general bojnik Marinko Krešić u Osijeku je sudjelovao na osnivanju Stručnog savjeta – ogranka HGZ-a za Slavoniju i Baranju te je tom prigodom na novinarski upit odgovorio da “neprihvatljivim smatra mogućnost da jedna zemlja donosi zakon koji vrijedi za cijelo područje kompletne bivše Jugoslavije i da može dignuti optužnice protiv naših junaka koji nisu učinili nikakvo zlodjelo“.

“Oni nisu prešli u tuđi prostor, već su se borili na prostorima Republike Hrvatske i izvršavali svoje zadaće”, rekao je Krešić i dodao kako je optužnica podignuta u drugoj državi, a odnosi se na Republiku Hrvatsku.

“To je presedan i mislim da ćemo se očitovati i dati široko izvješće o tom pitanju čim budemo imali više detalja”, najavio je umirovljeni general bojnik i predsjednik HGZ-a Marinko Krešić.

Za voditelja novoosnovanoga Stručnog savjeta – ogranka Hrvatskoga generalskog zbora za Slavoniju i Baranju izabran je umirovljeni brigadni general Mladen Mikolčević, a tom prigodom u HGZ su primljena i tri nova člana – umirovljeni general bojnik Dragan Bagarić i umirovljeni brigadiri Marko Leko i Stipa Šašlin.

Predsjednik HGZ-a Krešić podsjetio je da je Slavonija u Domovinskom ratu dala nemjerljiv doprinos u obrani suverene i samostalne Republike Hrvatske, ističući kako se žele više uključiti u rad i pomoći Slavoniji.

Cilj HGZ-a ostvaren je u Domovinskom ratu, a sada u miru moramo se boriti za mlade da ostanu na ovim prostorima, poručio je i dodao kako je to Slavonija odavno zaslužila.

Mikolčević je izjavio da Slavonija nije krvarila za Hrvatsku samo u Slavoniji, nego po cijeloj državi, te kako smatra da su sada svi dužni pomoći Slavoniji, a to će biti “jedan od kotačića koji će raditi na tome”.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:screenshot/N1

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.