Gordan Jandroković s HBK i Počasnim bleiburškim vodom o komemoraciji

15.04.2021. 17:54:00

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković održao je u četvrtak radni sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda o obilježavanju komemoracije žrtava Bleiburške tragedije i Hrvatskog križnog puta, priopćeno je iz Sabora.

Sudionici sastanka razgovarali su o ovogodišnjem obilježavanju komemoracije te je rečeno da će se, vodeći računa o složenoj epidemiološkoj situaciji, komemoracija održati 15. svibnja, na sličan način kao i prošle godine.

Predviđeno je polaganje vijenaca i molitva na Lojbaškom polju kod Bleiburga u nazočnosti hrvatskog veleposlanika u Austriji, polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na Mirogoju i sveta misa u Svetištu hrvatskih mučenika u Udbini, sukladno prijedlogu Hrvatske biskupske konferencije.

Sugovornici su se složili kako će u idućem razdoblju, prateći razvoj epidemiološke situacije, preciznije razraditi cjelokupni program obilježavanja komemoracije, kaže se u priopćenju. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot

Izvorni autor: HINA/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.