Grad Daruvar proglasio Dan žalosti

23.07.2024. 11:21:00

Grad Daruvar proglasio je srijedu, 24. srpnja 2024. godine, Danom žalosti zbog tragične pogibije šestero osoba u Domu za starije i nemoćne osobe. Ovaj dan obilježit će se spuštanjem državne i gradske zastave na pola koplja na zgradi gradske uprave, kao i na zgradama ustanova, institucija, udruga i klubova na području Daruvara koje imaju istaknute zastave.

Na Dan žalosti neće se održavati javni, kulturni i zabavni programi na javnim mjestima u Daruvaru. Grad Daruvar poziva pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost da svoje poslovanje prilagode ovom tužnom danu. "Suosjećamo s obiteljima tragično poginulih osoba te im izražavamo iskrenu sućut”, stoji u priopćenju Grada Daruvara.

Ova tragična nesreća dogodila se kada je umirovljeni vojni policajac u ponedjeljak u Domu za starije i nemoćne pištoljem usmrtio i ranio više osoba. Pet osoba poginulo je na licu mjesta, dok je šesta osoba preminula kasnije u virovitičkoj bolnici. Ubojica je ubrzo nakon incidenta uhićen, a među njegovim žrtvama bila je i njegova majka.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: PDN/24sata/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.